Sota el títol «La Literatura en el Còmic», la ciutat d’Alacant, gràcies a la Regidoria de Cultura, podrà gaudir d’una nova edició de trobades entre públic i grans noms de l’art seqüencial. Durant els dies 15 i 16 de novembre de 2018, la literatura i la seua relació amb la historieta serà analitzada a través de les obres d’autors que amb el seu treball han contribuït, d’una forma plàstica i conceptual a representar algunes de les obres més significatives que es poden trobar en la conjunció de tots dos llenguatges.

Com a inici a les jornades tindrà lloc la conferència inaugural del teòric i crític Álvaro Pons, gran defensor del còmic com un dels llenguatges artístics i intel·lectuals més prometedors del segle XXI. A més s’abordarà entre altres aspectes la poesia gràfica, desenvolupada per Laura Pérez Vernetti, en la qual conviuen els temes com la sèrie negra, l’amor, la memòria de la infància, l’erotisme, l’horror o les difícils relacions entre les persones. Unint la poesia i el còmic, tractats per poetes com Fernando Pessoa o Luis Alberto de Conca. Laura ha desenvolupat un nou llenguatge artístic molt proper a tot tipus de lector amant de la literatura i del dibuix.

D’altra banda, els assistents a aquestes jornades també podran trobar-se amb la gran obra marítima i literària per excel·lència: MOBY DICK, adaptada de forma magistral al còmic pel veterà i admirat artista José Ramón Sánchez, el qual ha representat mitjançant el seu dibuix tota l’essència de l’obra immortal de Hermann Melville: des de la respiració de l’oceà fins a l’obsessió del capità Ahab, que va acabar sent també la del propi dibuixant.

I com a fermall final a aquestes trobades tindrem el privilegi de comptar amb Joan Mundet, dibuixant del Capità Alatriste, que conversarà amb el teòric Álvaro Pons sobre la seua llarga i reeixida carrera professional, a més del procés d’adaptació gràfica de la novel·la homònima d’Arturo Pérez Reverte.

En el marc de les IV Jornades de Còmic d’Alacant, el Centre Municipal de les Arts, acull l’exposició de l’il·lustrador càntabre José Ramón Sánchez, mostrant el seu treball d’adaptació al còmic de la novel·la d’Herman Melville: MOBY DICK.

L’exposició, organitzada per la Regidoria de Cultura, consta de seixanta dibuixos realitzats al llapis, i sis pintures originals on l’autor realitza una nova interpretació del llibre que ha sigut “una vertadera obsessió al llarg de la seua vida”.

Dijous, 15 novembre 2018 en La Caixa Negra de les Cigarreras. Lliure accés

19:00 h: Conferència inaugural a càrrec d’Álvaro Pons: La literatura i el còmic.

20:00 h: La poesia gràfica de Laura Pérez Vernetti. Conversa entre l’autora i el teòric i Álvaro Pons.

20:45 h: Sessió de Signatures.

Divendres, 16 de novembre 2018. Lliure accés

11:30 h En el Centre Municipal de les Arts (Pz. Quijano 2), inauguració de l’exposició MOBY DICK de l’artista José Ramón Sánchez. La Mostra es podrà visitar fins al 14 de desembre de 2018, amb lliure accés

Caixa Negra de les Cigarreras

19:00 h: Moby Dick. La novel·la gràfica. Conversa entre José Ramón Sánchez, Jesús Herrán i el teòric Paco Linares.

20:00 h: El capità Alatriste. Joan Mundet. Adaptació gràfica de l’obra homònima d’Arturo Pérez Reverte. Conversa entre Joan Mundet i Álvaro Pons.

20:45 h: Sessió de signatures.