Del 22 al 25 de febrer Torrevella tornarà a formar part de la fira “Alacant Gastronòmica, la ‘II Trobada de l’Estil de Vida Mediterrani” que tindrà lloc en la Institució Firal Alacantina (IFA). Un esdeveniment replet d’activitats de la mà d’Estreles Michelín i Sols Repsol que s’aprofita per a donar a conéixer l’ofereix culinària de la província i on Torrevella torna a tindre una important presència, amb un estand propi decorat amb motius de les visites a les Salines i on s’oferirà informació de la ciutat així com dels seus recursos turístics i gastronòmics.

Showcooking, concursos, tastos, vendes de productes de marques de qualitat, elaboració de productes de la terra i altres ecològics i artesanals…Tot això formarà part de les activitats que la ciutat de Torrevella té previst realitzar durant la fira gastronòmica.

Així mateix, l’estand de Torrevella comptarà amb la presència de l’Associació d’Empreses d’Hostaleria de Torrevella i Comarca. En aquest sentit, van estar representats establiments adherits a l’associació, en concret els restaurants De l’horta, Nautilus, Llum de Mar, Les Columnes i l’hotel Les Llacunes. Els establiments oferiran menjades en horaris d’11 a 18 hores durant els dies que dure la fira ‘Alacant Gastronòmica’.

Tal com ha donat a conéixer el president de l’Associació d’Empreses d’Hostaleria de Torrevella i Comarca, Joaquín Guillamó, en l’estand de l’Ajuntament de Torrevella s’oferiran degustacions a un preu de 3 euros i begudes a preus populars. Entre l’amplia varietat de plats típics de la gastronomia local, s’oferiran degustacions d’arrossos, productes de mar com el lluç, el polp i els salpicones de marisc, i també uns altres de l’horta com la verdura de la Vega Baixa. En aquest sentit, el restaurant Les Columnes oferirà degustacions de tonyina roja i sushi, mentre que l’hotel Les Llacunes, elaborarà diferents arrossos, els quals han sigut guardonats recentment. Guillamó ha volgut agrair a l’Ajuntament de Torrevella la seua implicació en aquest tipus de fires que “serveixen per a promocionar la gastronomia local al mateix temps que li la posa en el lloc que mereix”.

Per a l’edició d’enguany s’ha comptat amb un Comité d’Experts que estarà compost pels 11 Estreles Michelín que hi ha a la província. D’aquesta manera s’ha elaborat un programa que pretén innovar en l’experiència dels visitants per a fer-los partícips directament mitjançant diferents ponències, degustacions i fins i tot cuinant en directe al costat de professionals del sector.

S’espera un gran acolliment després de l’èxit de l’edició del passat any, quan es van comptabilitzar més de 20.000 persones en IFA durant els dies en què es va celebrar la fira. Cal destacar que per a aquesta segona edició s’ha augmentat el nombre d’expositors de metres quadrats que tindrà la fira, amb més de 150 expositors i 15.548 metres quadrats en total.