En la llibreria Pynchon d’Alacant durant tot el període estival la seua sala d’exposicions acull les làmines de Katia Gushina que formen part del deliciós llibre 100 raons per les quals va plorar Tolstoi, publicat per Impedimenta.

Tolstoi es va passar la vida plorant: pel seu gos, per un poema o per la seua infància perduda. Aquest és un llibre juganer, emocionant, pur delit literari, pur fenomen fan.

De xicotet, el cèlebre escriptor rus Lev Tolstoi tenia «una facilitat indecent per al plor». Però, mentre que els seus contemporanis van aprendre a contindre les llàgrimes en fer-se majors, Tolstoi mai va deixar de plorar. Plorava de dolor, d’emoció, d’alegria, d’impotència… Aquest llibre és un homenatge al Tolstoi que sempre va optar per viure el millor i el pitjor d’aquest món amb aqueixa intensitat que indueix al plor. Les llàgrimes de Tolstoi ens obrin una finestra per la qual comprendre a un dels majors artistes del segle XIX, i fan que ens preguntem: a què ve aquesta obstinació el nostre per deixar de plorar? En aquest collage de moments reals i ficticis, perfilat amb delicioses il·lustracions, Katia Gushina ens convida a apuntar-nos a l’ànima més o menys secreta d’un gegant de la literatura.