La X Mostra de Curtmetratges Alacantins celebrarà dissabte 21 de juliol en la Casa de la Música de Cigarreras la seua edició anual, la desena en la seua història, en la qual es projectaran els deu curtmetratges seleccionats d’entre tots els presentats. Tots han sigut realitzats en la província d’Alacant i/o per persones que viuen o estan vinculades a la mateixa.

A més, com és habitual des de fa uns anys s’oferirà un homenatge especial a un autor alacantí amb gran presència nacional. Enguany aquest honor ha recaigut en Tirso Calero, guionista, director i productor de cinema i televisió. El matí del dissabte 21, a les 12:00, Calero oferirà una xarrada en la qual explicarà la seua trajectòria i la seua forma de treball, especialment en el format de sèrie, el que més triomfa en l’actualitat. Ja a la vesprada, començarà la cerimònia d’inauguració de la X Mostra de Curtmetratges Alacantins, amb l’homenatge a Calero i la presentació dels autors dels curts seleccionats. Després d’aquests moments, donaran començament les projeccions dels deu treballs triats i pel qual seran obsequiats els seus autors al final de la vetlada.

Tirso Calero és natural d’Alcoi. Llicenciat en Dret, és guionista i director de cinema i tv, i autor teatral, amb tres de les seues obres representades en els prestigiosos teatres de la Gran Via madrilenya. En el terreny dels curtmetratges, va dirigir “Se Alquila” y “Queridos Reyes Magos”.. Ha escrit i dirigit els llargmetratges “Carne Cruda” y “Blockbuster”. També ha sigut guionista dels films “Miguel y William”, “Yerma” y “Bernarda”. En TV, va ser guionista de sèries com “Ana y los siete” o “Amar en tiempos revueltos”. Va ser creador i coordinador de guió de “Bandolera” i “L’Alqueria Blanca”. També va escriure la tv-*movie “Mobbing”. En l’actualitat, és el creador, coordinador de guió i productor executiu de la sèrie de TVE “Servir y Proteger”.

La Mostra de Curtmetratges Alacantins és un aparador per a donar a conèixer els treballs de directors, actors i tècnics que dia a dia fan que el nom d’Alacant siga més internacional en el món del cinema i també perquè entre ells es coneguen i puguen sorgir nous projectes. La Mostra no atorga cap tipus de guardó, però s’ha convertit durant els anys de la seua existència en sinònim de prestigi per als directors –així com per als intèrprets i tècnics de les cintes- la selecció per a participar en ella. En cenyir-se la Mostra en aquesta convocatòria a una única jornada, l’elecció de treballs encara serà més estricta.

Des del seu naixement, la Mostra de Curtmetratges Alacantins ha sigut organitzada i coordinada pel realitzador Fernando Montano Galváñ, amb l’ajuda d’algunes institucions com l’Ajuntament d’Alacant i altres col·laboradors com Artegalia, Centre Cultural Cigarreras, Cinema Paradiso, Interface, Excèntrics Comunicació i Gestió Cultural, i Produccions Esquizoides al costat del suport desinteressat de persones relacionades amb el cinema de la província.