La delegada territorial de l’Institut Valencià de Cultura, Alicia Garijo, acompanyada de la coreògrafa i ballarina Asun Noales, i del cineasta Pepe Andreu de Suica Films, han comparegut a Alacant per a presentar les produccions de l’IVC: el documental ‘Intramur. El procés de creació de ‘La mort i la donzella’’ i l’espectacle de dansa ‘La mort i la donzella’, que es podran veure en el Teatre Arniches i en el Teatre Principal d’Alacant respectivament.
Alicia Garijo s’ha mostrat molt orgullosa de poder rebre a Alacant producció pròpia, que es va gestar a Elx, i que a més arriba per partida doble, ja que, a més de la funció el dia 10 en el Principal, el Teatre Arniches realitzarà una projecció especial del documental ‘Intramur’ de Suica Films, el dimecres 9 de febrer a les 19.30 hores, amb entrada lliure limitada a l’aforament. “‘La mort i la donzella’ és el bellíssim resultat de la il·lusió, l’esforç i el treball de moltes persones. Des de Cultura de la Generalitat es continua apostant any rere any per donar veu, llum i escenari als nostres artistes a través de les produccions pròpies, que de vegades tenen més d’una vida. En aquest cas, a més de gaudir de la funció, tenim l’oportunitat de fer boca en l’Arniches amb aquesta peça audiovisual que ens permet colar-nos en els budells de l’espectacle”.
El documental, dirigit per Pepe Andreu i Rafa Molés, fa una immersió en el procés de creació de ‘La mort i la donzella’. En paraules de Pepe Andreu: “La nostra intenció era mostrar aquest viatge i fer també partícip l’espectador, perquè conega el que hi ha darrere de l’espectacle, darrere d’aquest mur que veiem en l’obra i el que desvela dels seus creadors, principalment d’Asun, que ens obri la seua ment i el seu cor per a veure com aquella idea inicial es converteix en moviment, en forma, en llum i en foscor”.
La representació de ‘La mort i la donzella’ serà el dijous 10 de febrer a les 20.30 hores en el Teatre Principal d’Alacant.
Amb coreografia i direcció de l’elxana Asun Noales, l’espectacle transita en el quartet de corda núm. 14 en re menor de Franz Schubert ‘La mort i la donzella’, a través d’una revisió contemporània en què la vida i la mort s’encreuen i en la qual la coreògrafa es planteja el pas prematur d’un estat a un altre partint d’un cos orgànic en què la vida persisteix amb els seus batecs fins que es converteix en un fràgil sospir. “‘La mort i la donzella’ ha sigut una gran oportunitat per a mostrar tot el potencial creatiu que portava silenciat molts mesos després del confinament. Va eixir tot com un torrent de creativitat. Va ser un procés que va fluir i així es veu en el resultat. ‘La mort i la donzella’ m’ha permés viure un dels grans moments de la meua trajectòria”, apunta Noales.
Aquesta producció de l’Institut Valencià de Cultura ha suposat un èxit absolut de crítica i públic des de la seua estrena, i ha obtingut nombrosos reconeixements entre els quals destaquen els tres premis Max 2021 a millor espectacle de dansa, millor direcció coreogràfica, per a Noales i millor il·luminació per a Juanjo Llorens, i els sis premis de les Arts Escèniques Valencianes: millor direcció coreogràfica, millor il·luminació, millor ballarí, millor ballarina, millor escenografia i millor música.
Alexander Espinoza, Rosanna Freda, Mauricio Pérez, Juliette Jean, Salvador Rocher, Carmela García i Eduardo Zúñiga componen l’elenc d’aquesta peça, que compta en el seu equip artístic amb figures de la talla de Gustavo Ramírez com a assistent, Luis Crespo per a l’escenografia, l’il·luminador Juanjo Llorens i el vestuari és de Victoriano Simón.
Entrades a la venda:
Comentarios