El Festival de circ contemporani de la província d’Alacant Circarte celebra la seua novena edició del 14 al 29 de setembre amb activitats en sis municipis: Alacant, Dénia, El Campello, Mutxamel, Sant Joan d’Alacant i Sant Vicent del Raspeig. El Festival expandeix així la spresència a la província en la labor d’impuls i promoció del circ contemporani i el seu acostament a la ciutadania.

Un any més, l’Ajuntament d’Alacant col·labora amb el Festival, a través de la regidoria de Cultura. El seu edil, Mª Dolores Padilla, ha participat en la roda de premsa al costat de Lomi Szil, Director del Festival Circarte; Alicia Garrijo, Directora del Teatre Arniches d’Alacant; Pere Lluís Gomis, Regidor de Cultura de l’Ajuntament de El Campello i la Universitat d’Alacant.

Padilla s’ha mostrat «encantada de col·laborar ajuntament amb la resta d’institucions aquí presents, en el Festival de circ contemporani més important de la Província d’Alacant». «Després de nou edicions, Circarte dóna un salt qualitatiu i augmenta la seua presència en cinc municipis de la província a més d’Alacant.; Dénia, El Campello, Mutxamel, Sant Joan d’Alacant i Sant Vicent del Raspeig, formessin part aquest any del circuit del Festival, i des de l’Ajuntament d’Alacant, considerem fonamental continuar donant el nostre respatller a un esdeveniment que té com a principal objectiu l’impuls i promoció del circ contemporani»

Proposades que en el cas de la regidoria de Cultura, tindran lloc tant en Las Cigarreras, com a la Plaça de l’Ajuntament, un escenari, aquest últim que des de fa algun temps, hem inclòs com a espai escènic, que ampliï una oferta que es limitava a llocs tancats, perquè els ciutadans i visitants també gaudeixin de l’art al carrer.

Al llarg de tres setmanes el públic de Circarte podrà veure d’a prop el circ contemporani, o nou circ, en els seus més variades disciplines: acrobàcies de sòl, aèries, en duo, malabares i manipulació d’objectes, contorsió, suspensió capil·lar, clown o equilibrisme, i les seues fusions amb la dansa, el teatre i la música en directe. El públic de Circarte podrà també experimentar el circ en la seva pròpia pell en els tallers d’introducció a les tècniques circenses que s’oferiran en Les Cigarreras d’Alacant i a Dénia, els dies 16 i 23 de setembre respectivament.

Entre les propostes programades trobem la Gala Circ d’Ací que combinarà les destreses de deu companyies de la Comunitat Valenciana: acrobàcies, contorsions, aeris, malabares, bicicleta acrobàtica o roda cyr, entre unes altres, que tindrà lloc a El Campello el dissabte 15 i a Dénia el diumenge 16 de setembre.

Una altra de les propostes de Circarte 2018 serà “Punt i Coma” de la companyia italo-càntabra L’Encreuament, programada en el Teatre Arniches d’Alacant els dies 21 i 22 de setembre. Un espectacle d’humor excèntric guanyador del Premi OFF Circarda 2016.

Altres noms que passaran pels escenaris de Circarte són El Fedito, La Finestra NouCirc, Minusmal, Mumusic Circus, Sincronacidas, Shakti Olaizola, Soon, The Funes Troup, Lucas Locus, Decopivolta, Spinish Circ, Dinamic, Dino, Jana, Elena Vives o Jacinto Sifó. Circarte explicarà així amb un variat programa amb companyies procedents d’Alacant, València, Castelló, País Basc, Madrid, Catalunya, Andalusia, Cantàbria, Galícia, Argentina, Itàlia o Suècia.

En Cigarreras diumenge que ve 16 de setembre al matí 2 activitats:

Taller “Introducció a les tècniques de circ” en el Secadero. de 10 a 12 hores 7 euros. Inscripcions prèvia a la web de Circarte

A les 12.30 en la Caixa Negra: Espectacle “Simplement Clara”, companyia Minusmal. Pay after xou. Necessària inscripció.

En plaça de l’Ajuntament

Dissabte 22 a les 22 hores Mumusic circus “Flou Papagai”. Accés lliure, Pay after xou.

Tots els públics. 50 minuts d’acrobàcies en sòl i aèries, dansa i equilibrisme

La programació completa del Festival es pot consultar a la seua pàgina web www.circarte.com.