El divendres 14 de setembre, d’11.00 a 12.30 hores a l’auditori de la Casa de Cultura de l’Alfàs del Pi, tindrà lloc la projecció i estrena en exclusiva del primer i segon capítol de “Baix la Xarxa”. La nova sèrie digital de PLAYZ (RTVE), sobre uns joves atrapats en una cadena de favors en internet. El seu director i actor i influencer, Alberto Utrera i Manuel Huedo, seran els encarregats de presentar la projecció i participar amb el públic en el posterior col·loqui.

A continuació, de 12.30 a 14.00 hores s’estrenarà “WAKE UP”, una producció de RTVE en col·laboració amb STAR ELITE i UNÇA. Una nova aposta que conjumina ciència ficció i realitat virtual, on es mostra a l’espectador una realitat distópica en un Madrid apocalíptic i desèrtic, creada i dirigida per l’actor i músic David Dávila que al costat de l’actriu i influencer lluïa Gil assistiran a la projecció i col·loqui.

I el dissabte 15 de setembre Fidewà de l’Alfàs presenta una altra estrena en exclusiva “Millenial Files”, un nou docurreality de PLAYZ (RTVE) en el qual es podran veure 8 noves professions de joves que han sorgit en l’era digital. Una presentació en primícia que comptarà amb el director, la productora i membres del repartiment.

Tres plats forts i exclusius de l’IV Festival Internacional de Webseries, FIDEWÀ de l’Alfàs del Pi, que comença aquest proper dijous, 13 de setembre amb una marató de webseries d’11.00 a 14.00 hores a la Casa de Cultura amb la projecció de les nominades a la Secció Oficial a Competició, i on els assistents podran votar el premi del Públic, una activitat de lliure accés fins a completar-se l’aforament, segons ha informat Isabel Muñoz, regidora de joventut.

El divendres 14 de setembre a la tarda, a les 18.00 hores, al Centre Social Platja Albir, tindrà lloc el Workshop, un taller intensiu sobre “Les Eines Audiovisuals i Tècniques per a Càsting” impartit per Andrés Conca, director de càsting GLOBOMEDIA/MEDIAPRO. Entre els seus treballs cal esmentar pel·lícules com Assassin’s Creieu, Un Monstre ve a veure’m, A Tres Metres Sobre El Cel, Tornar, Mar Endins, Exodus i un llarg etcètera.

El dissabte 15 de setembre de 12.00 a 13.30 hores tindrà lloc al mateix Centre Social un altre Workshop, en aquest cas centrat en “Narratives Transmedia. Més enllà de la paraula de moda” impartit per Pablo Lara, productor i guinista d’importants sèries com “El Ministeri el Temps”, “Si Anessis Tu”, “El meu temps s’esgota”, entre unes altres.

I el dissabte de 16.00 a 18.00 hores, en el mateix escenari, Fidewà l’Alfàs presenta el Cafè Tertúlia “Segello Talent Jove Injuve” una trobada entre professionals del món dels continguts digitals, la cinematografia i la comunicació audiovisual, amb l’objectiu de debatre sobre les noves ocupacions emergents sorgits de la innovació tecnològica. Un debat sobre “influencers” moderat per Angel Pazos (director/Movistar+) amb la participació d’Arturo Valls (actor, presentador, humorista, productor); Mercedes Gamero (directora general de Atresmedia Cinema), Virginia Yagüe (guionista vicepresidenta de CIM i DAMA); Manuel Huedo (actor, influencer); Manuela Vellés (actriu); Alberto Fernández (director de continguts digitals i transmedia de RTVE); Marta Sánchez (guionista/directora); Kiko Martínez (productor/director); Rafa Montesinos (director/realitzador); Frank i Álvaro Ariza (directors/productors); Denis Rovira (directe/guionista); José Antonio Pérez (il·lustrador i youtuber); Diego San José (guionista/escriptor); Rubén Ontiveiros (guionista/director); Javier i Kiko Prada (directors/productors/guionistes) i Andrés Conca (director de càsting en Mediapro/Globomedia); Aure Sánchez (actor) i Aby Power (youtuber).

El Festival Fidewà es clausura a les 22.00 hores del dissabte 15 de setembre amb la Gala de Lliurament de Premis, escrita i dirigida per Javier Espinosa, a la Casa de Cultura de l’Alfà. Gala que s’encarregarà amb una festa en els exteriors del centre cultural, amenitzada amb l’actuació de la Rock&Blues Band “Estar Tres”.