El passat dia 29 de febrer, després de més de quatre hores de deliberacions, el famós jurat compost per Ouka Leele, María Moldes i José Benito, resolia l’adjudicació de 5000€ atorgats en diversos premis entre les 897 fotografies presentades amb tema “La Dona i el Color”, en la novena edició d’un dels concursos més importants dels salons fotogràfics internacionals d’obra física, celebrats a Espanya.

El Jurat va decidir concedir el premi a la millor fotografia de participant estranger a Irene Palacio Puente, que havia participat des de Londres. De la mateixa manera, va decidir premiar al villenense José García Navarro per considerar-ho el millor participant local.

Mejor participante extranjero. AUTORA: IRENE PALACIO PUENTE || TÍTULO: JOSEY

Mejor participante extranjero. AUTORA: IRENE PALACIO PUENTE || TÍTULO: JOSEY

També van concedir els tres premis més importants del concurs. Almudena Cuenca Padilla va aconseguir fer-se amb el tercer premi internacional i Teresa Martínez Muñoz amb un meritori segon premi, que a conseqüència de la inesperada renúncia al primer premi per part d’Antonio Muñoz Ugeda, va resultar la participant més ben situada en la valoració del concurs.

L’organització del Helie Memorial ja va fer públic en dates passades que, amb posterioritat a la fallada, Antonio Muñoz Ugeda va renunciar al primer premi al·legant haver participat sense estudiar prou les bases del concurs i per aqueixa raó sense complir alguns termes d’aquestes. Per aquest motiu, Helie Memorial dóna els 2500€ de la quantia total del premi a l’Associació Benèfica Elena Torres.

Obeint les indicacions sanitàries en relació al COVID19, l’organització del concurs ha anat endarrerint el tancament d’activitats esperant que tot millorara, però la prolongació d’aquesta crisi ens ha obligat a cancel·lar definitivament la present edició.

Helie Memorial felicita la participació en el concurs de totes les persones i aplaudeix els importants assoliments de les premiades. També agraeix la comprensió pels desajustaments de calendari en les activitats i aprofita per a animar-los a continuar preparant proposades per a la dècima i, per tant, última edició del Helie Memorial que celebrarem l’any vinent.