La Universitat d’Alacant presenta el seu tradicional Cicle de Concerts de Nadal de la seua Orquestra Filharmònica (OFUA), que enguany estarà integrat per dues actuacions a l’Auditori de la Vila Joiosa, el dijous 15 de desembre, i en el ADDA (Auditori de la Diputació Provincial d’Alacant) el divendres 16 de desembre, tots dos amb el patrocini de la Fundació Manuel Peláez Castillo i Vectalia.
El primer concert tindrà lloc a les 18 hores, amb entrada gratuïta amb invitació, que podran retirar-se en taquilla dilluns, dimecres i divendres de 17 h a 20 h, i dimarts i dijous de 10 h a 13.30 h. i una hora abans de l’actuació. Aquest concert està coorganitzat amb la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de la Vila Joiosa. El divendres 16 de desembre, la OFUA portarà el seu tradicional Concert solidari de Nadal al ADDA, a les 20.30 hores, gràcies a la col·laboració de la UA i els Clubs Rotaris Alacant i Alacant Port, amb un preu d’entrada de 15 euros. La recaptació d’enguany anirà destinada a l’associació ADACEA. Venda en instanticket (www.instantiket.es) i una hora abans en la taquilla de l’Auditori. Per a aquelles persones que desitgen col·laborar però no puguen assistir, s’ha habilitat la Fila Zero.
El director artístic i titular OFUA, Tobias Gossmann, ha seleccionat per als concerts nadalencs d’aquesta edició, un repertori integrat per dues parts: donarà principi amb la Simfonia núm. 8 en sol major, op. 88, A. Dvorák; i continuarà amb una segona part en la qual sonaran cinc creacions de J. Strauss el Vals de l’Emperador; Carmen- Quadrille; Persischer- Marsch; Bauern-*Polka; i Vaterländischer Marsch.
A més de la formació duta a terme per Gosmann, els integrants de la OFUA també han rebut diversos tallers formatius de corda, impartits per Enrique Palomares, concertino de l’Orquestra de València, i tallers formatius de vent i percussió, a càrrec de Rudolf Korp, director de l’Escola Brass Academy Alacant.

ADACEA Alacant
Associació de familiars, amics i afectats de Dany Cerebral Adquirit que actua a la Província d’Alacant, sense ànim de lucre, creada al juliol de 2004 per un grup de familiars i afectats que, davant la falta de recursos i suport social amb la qual es trobaven, es van unir per a donar-se suport mútuament, defensar els seus drets i amb vista de futur, obtindre recursos, serveis, assessorament… per als afectats i els seus familiars. El DCA és una lesió o alteració permanent en el cervell, que es produeix bruscament en la vida d’una persona. Les causes per les quals es pot produir el dany cerebral són molt variades: traumatismes cranioencefàlics en accidents de trànsit, accidents laborals, domèstics, esportius…, accidents cerebrovasculars (infarts cerebrals, vessaments cerebrals…), tumors cerebrals, falta d’oxigen en parades cardiorespiratòries, ofegaments, consum de tòxics, etc. Des de ADACEA Alacant es duen a terme diversos programes que intenten fer una mica més fàcil aquest canvi de vida. Des de la seua creació s’han anat ideant nous serveis i projectes que intenten donar resposta a les necessitats plantejades pel col·lectiu de les persones amb dany cerebral i del seu entorn.

Fundació Manuel Peláez
La Fundació Manuel Peláez renova el seu patrocini de la OFUA i suma 17 anys ininterromputs.
La rectora de la UA, Amparo Navarro, i la presidenta de la Fundació Manuel Peláez, Carmen Robles, han signat la renovació del conveni de patrocini de l’Orquestra Filharmònica de la UA (OFUA).
La Fundació Manuel Peláez va ser el primer patrocinador de la OFUA i manté el seu patrocini, de manera ininterrompuda, des de l’any 2005. Gràcies a aquest conveni es financen beques de formació per als músics de la OFUA i es programen cicles de concerts.