Sota el títol “Educar versus adoctrinar: les claus per a educar en llibertat”, la periodista i escriptora Isabel Sansebastián oferirà una conferència demà dijous a la Casa Bardín. L’acte, organitzat pel departament de Ciències Jurídiques i Socials Rafael Altamira de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, comptarà també amb la participació de Julia Llopis i Ramón López, membres del “Fòrum pel Dret a triar Llengua Vehicular”.
Al llarg de la seua carrera professional, Sansebastián ha treballat en pràcticament tots els mitjans de comunicació espanyols, premsa, ràdio i televisió. Filla d’un diplomàtic espanyol, després de concloure el seu batxillerat francés es va llicenciar en Ciències de la Informació per la Universitat Complutense de Madrid, especialitzant-se en periodisme polític.
Ha creat, dirigit i presentat programes de TV com “El Primer Café”, “El Tercer Grau”, “El Debat” de Telemadrid” o “La Nit d’Isabel Sant Sebastià”, col·laborant així mateix en totes les emissores nacionals de ràdio. Durant onze anys va publicar en el dominical del diari ABC, per les pàgines del qual van passar personatges com Margaret Thatcher, Michail Gorbatxov, Lech Walesa, Yzsak Rabin o Indro Montanelli. Actualment signa una columna bisetmanal en aquest diari, a més de participar en diverses tertúlies de ràdio i televisió.
A més, la periodista és també autora dels assajos Major Orella, una victòria enfront de la por, Els Anys de Plom i Fungairiño, l’enemic d’ETA, i coautora de què juguen els nostres fills? i L’arbre i les anous. En 2005 va publicar la seua primera obra de ficció Contes de María la Grossa, i a l’any següent la novel·la La visigoda per la qual va rebre el Premi de Novel·la Històrica de Cartagena. En 2008 va veure la llum Astur, seguida de Imperator (2010), Un regne llunyà (2012), La dona del diplomàtic (2014) i L’últim que veuran els teus ulls (2016). El seu últim treball, La pelegrina (2018), relata l’aventura que va donar origen al primer camí de Santiago.
Entre els guardons periodístics que li han sigut atorgats figuren el Micròfon d’Or (2012) concedit per la Federació Espanyola de Ràdio i Televisió; el Premi APEI en les categories Premsa i Televisió; el Premi Fòrum de l’Espectador a la Llibertat d’Expressió; el Premi Dona de la Federació de Dones Rurals i el V Premi Veus Contra el Terrorisme.
Comentarios