La regidoria de Comerç, Hostaleria, Consum i Mercats, que dirigeix Lidia López, convoca el concurs de vídeos de cuina “Llapis i Cullera”, a través del Centre Educatiu de Recursos de Consum (A prop) i dirigit als col·lectius de la ciutat d’Alacant. A causa de les mesures sanitàries actuals, les elaboracions de les receptes es gravaran en vídeo i posteriorment s’enviaran per correu electrònic a la següent adreça: cerca@alicante.es

El principal objectiu d’aquest concurs és fomentar el consum d’aliments saludables, en aquest sentit l’edil de Comerç, Lidia López, ha explicat que “cal conscienciar a la població sobre la importància d’exercir un consum responsable dels aliments, ja que afecten directament sobre la nostra salut, i actualment amb la pandèmia per la Covid-19, hem de cuidar-la especialment”.

Al concurs podran presentar-se persones majors de 18 anys, i no és necessari que es pertanga a una Associació o col·lectiu. L’Equip que decidisca participar, haurà d’enviar el full d’inscripció detallant, el nom de l’equip, els cuiners i el menú a elaborar, a PROP, enviant al correu electrònic cerca@alicante.es, el full d’inscripció, abans del 28 de febrer de 2021.

El menú haurà d’estar format per un entrant, un principal i unes postres, i cada membre de l’equip haurà d’elaborar un dels plats. La principal puntuació del jurat serà la utilització d’ingredients sans, l’equilibri del menú en el seu conjunt i l’elaboració saludable dels diferents plats.

Des de l’Ajuntament incideixen en què tan important és la realització de la recepta com l’elaboració del vídeo on es mostre i explique aquesta recepta, però no des del punt de vista tècnic, de millor o pitjor realització d’aquest, si no que siga prou clar, quant a llum, so, perquè es puga veure adequadament l’elaboració i explicació de la recepta i el jurat puga valorar-lo. Es pretén que siga assequible a tothom i per tant es poden gravar els vídeos des d’un telèfon mòbil, sent l’únic requisit que tinga una visió i so correctes.

Les bases del concurs i la inscripció al mateix es podran adquirir a través del següent enllaç:

https://www.alicante.es/es/concursos/concurso-video-cocina-lapiz-y-cuchara-colectivos