La Regidoria de Turisme, dirigida per l’edil Inmaculada Pérez, posa en marxa una nova oferta turística per a residents i visitants. Entre les novetats que programa de manera constant la Regidoria, aquest dissabte tindrà lloc la primera visita amb tren teatralitzada que recorrerà les tres ermites del municipi, Montserrat, Sant Antoni i el Calvari. A més del guia que informarà de les característiques de cada enclavament, en cada ermita hi haurà diferents personatges del lloc que narraran tota la història i els secrets d’aquest lloc.

Per exemple, en l’ermita de Montserrat coneixerem a Juanita, filla d’una família de regants, que porta temps sense dormir perquè està pendent de l’arribada de l’aigua. En l’ermita de Sant Antoni ens rebran Manuela i Tobías, una parella de simpàtics ramaders, i en l’ermita del Calvari ens sorprendrà Remigio ‘El Bombes’, un soldat despistat que encara segueix per allí, més de 200 anys després del combat del Calvari, ocorregut en la Guerra de la Independència contra els francesos.

La visita serà guiada durant tot el recorregut i està destinada, principalment, al públic familiar. Es tracta d’una visita circular, on el punt d’eixida i arribada és l’Ajuntament de Mutxamel (Avinguda Carlos Soler, 46).

Durant aquest any s’han programat diverses visites. La primera serà aquest pròxim dissabte, 30 d’abril, a les 19.30 hores. La següent activitat serà el 28 de maig, a les 19.30. Al juliol s’ha programat el dia 23, a les 20.30, i a l’agost el dia 20, també a les 20.30 hores.

Les places són limitades, per la qual cosa la inscripció és obligatòria per correu electrònic en inscripcionesturismo@mutxamel.org (el termini d’inscripció finalitza el dijous anterior a la data d’eixida).

L’activitat és completament gratuïta. Participar en aquesta ruta per les ermites de Montserrat, Sant Antoni i el Calvari, programades en dissabte a la vesprada, és una forma de perfecta de conéixer Mutxamel, tant els seus atractius turístics com la seua gastronomia. En finalitzar la visita, no faltarà un suggeriment per a sopar a Mutxamel i degustar la seua cuina. Un pla perfecte per al cap de setmana.