Dissabte passat, 15 d’octubre, el Museu Paleontològic d’Elx (MUPE) va presentar a la Sala Àmbit Cultural d’El Corte Inglés a Elx el nou número de la seua Revista Cidaris en la edició 34. També es va fer lliurament del ‘II Premi Revista Cidaris’, un guardó convocat per la Fundació Cidaris en col·laboració amb GeaLand Patrimoni.
La Revista Cidaris va nàixer fa 30 anys, en 1991, gràcies al Grup Cultural Paleontològic d’Elx per a “divulgar el patrimoni cultural i natural” segons va assenyalar José Manuel Marín. El mitjà és una via de transferència d’informació científica i de divulgació a l’abast de tota la societat.
La nova revista del MUPE conté set articles basats en treballs de fi de grau relacionats amb el patrimoni geològic i paleontològic de la província d’Alacant. En concret, es tracten de tres treballs de fi de grau de la Universitat d’Alacant (UA), dues de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx i dues de la Universitat de València (UV). Aquest nou número respon a l’estratègia FOPALI, el mètode de gestió del museu il·licità. Així, treballs sobre geologia, paleontologia, estratigrafia o didàctica seran alguns dels temes que podran trobar els lectors i lectores.
José Navarro, en qualitat d’editor, va incidir en la participació de joves en Cidaris indicant que “la joventut aporta nova energia i gran passió per la divulgació dels avanços investigats”.
Els premis d’enguany han correspost a Ángela Anearis, Miguel Escribano i Laura Jurenaite. Ángela Anearis desenvolupament un estudi contextualitzat en la Albufereta i el Cap de l’Horta. Miguel Escribano dissenye una Ruta Didàctica Paleontològica en Sierra Mariola i Laura Jurenaite un Estudi de Geologia en el sector nord de Sant Vicent del Raspeig.
Actualment, la revista del Museu Paleontològic d’Elx compta amb una subvenció de la Diputació d’Alacant per això va assistir el Diputat Juan de Dios Navarro i la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport amb la participació del Director Territorial David Vento.
Comentarios