Aquest dissabte, 16 de juny, les palmeres il·licitanes vibraran al ritme del violí de Ara Malikian en l’auditori de la Rotonda del Parc Municipal. El concert, que començarà a les 21.00 hores, transportarà als espectadors al Corral de Comèdies del segle XVII gràcies a la increïble banda que acompanya a Malikian amb bateria, guitarra, viola, violoncel, contrabaix i percussions índies, un espectacle que fusiona música clàssica, rock, vals i fanfàrria dels Balcans. Es tracta d’una segona oportunitat de gaudir de la música de Malikian a Elx, aquesta vegada en l’escenari únic que ofereix el palmerar il·licità. Les entrades estan disponibles a través de eventbrites per 37 euros.
També en el Espai Escènic de L’Escorxador, el dissabte, a les 18 h, es representa l’obra de teatre familiar Titirilandia es congela, a càrrec de Trébol Treatro. En el país de Titirilandia, el clima s’ha alterat. Els estius són gelats i els hiverns congelats. Ja no queden arbres per a donar calor. Encara ningú ha inventat la calefacció. Però hi ha un bosc als voltants. Un bosc amb moltes llegendes d’éssers fantàstics i successos sorprenents al que ningú s’atreveix a entrar. Serà la solució entrar en el bosc màgic i tallar els últims arbres que queden? què ocorrerà quan s’esgoten? s’atrevirà algú a entrar en el bosc encantat? En aquesta obra pretenem reforçar la necessitat de reciclar. A través de la fantasia i la màgia del teatre intentem ensenyar que és molt important la conservació de la naturalesa i que, si no protegim la vida natural, aportant el nostre granit d’arena, el món prompte es quedarà sense recursos naturals, perquè al cap i a la fi, qui té l’última paraula és la mare naturalesa. Tots dos esdeveniments són d’entrada lliure amb invitació que es repartirà una hora abans de l’obra en la taquilla de l’Escorxador (màxim 2 per persona).

En els cinemes Odèon continua la filmoteca fins a diumenge, en l’horari habitual del cinema (17.30, 20 i 22.30 h) amb la projecció de James Franco The Disaster Artist. La pel·lícula narra la història real de la producció de la pel·lícula The Room, considerada com “una de les pitjors pel·lícules de la història”. És una comèdia sobre dues inadaptados a la recerca d’un somni. Quan el món els rebutja, decideixen fer la seua pròpia pel·lícula, un film meravellosament espantós gràcies als seus moments involuntàriament còmics, les seues trames disperses i les seues terribles interpretacions. La pel·lícula tindrà una passada especial per a acudir amb els bebès, el dijous a les 17.30 h, i dues passades en versió original subtitulada al castellà, el dijous a les 20 i 22.30 h.

La programació de barris i pedanies és extensa amb l’arribada del bon temps i les festes. En el centre cívic de Atzabares hi ha teatre en valencià, el dissabte, a les 21 h, un cabaret musical i el diumenge, a les 19 h, una obra infantil. En el barri del Raval, hi ha dos concerts, el dissabte, a les 22 h, en la Plaza Antonio Bru, jazz, i el diumenge, a les 20.30 h, en la Plaça Major, Cançons Populars d’Elx amb Alfosea. A més, el dissabte, a les 12 h, hi ha teatre familiar en la Plaça Sant Crispín de Torrellano, en el Parc de la Primavera de la Baia i en el Parc d’Andalusia de Carrús, a les 21 h, teatre per al públic adult en el centre social de Algoda i, a les 21.30 h, concert de jazz en la Plaça de Castella de Altabix.
En quant a les exposicions d’entrada gratuïta, el dimecres 14 de juny es va inaugurar la mostra «El alma del árbol» i Roy Ledgard en la sala d’exposicions de l’Ordre Tercera Franciscana (al costat d’església San José), les escultures es podran visitar fins al 29 de juliol. Fins al 16 de setembre, en la sala d’exposicions temporals del MACE, podem trobar la mostra “Pola íntima”. I fins al 30 de juny, la mostra «40 Aniversari de AICE» en l’Antiga Llotja Medieval de la Plaça de Baix Aquestes exposicions es podran visitar de dimarts a dissabte de 10.00 a 14.00 hores i de 15.00 a 18.00 i de 10.00 a 14.00 hores els diumenges i festius. Quant a la sala d’exposicions temporals del MAHE, fins a l’1 de juliol, de dilluns a dissabte de 10.00 a 18.00 i de 10.00 a 15.00 hores els diumenges i festius, podem visitar «Prehistòria i còmic«. A més, en el Centre Cultural L’Escorxador, s’ha inaugurat l’exposició “Arts per a tots”, en la sala d’exposicions La Nau del Escorxador. També en L’Escorxador, en la sala Lanart, es troba la mostra “Comida para todo el mundo” de Manuel Martínez Torres. Ambdues exposicions es podran visitar fins al 24 de juny en l’horari de dimarts a divendres de 17.00 a 20.30 hores, els dissabtes de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.30 hores i els diumenges de 10.00 a 14.00 hores.