La Junta Major de Confraries i l’Ajuntament han remès a la secretària de l’Agència Valenciana de Turisme un informe de 272 pàgines amb l’objecte que la Setmana de Guardamar i les seues escenificacions de la Passió a l’aire lliure siguin declarades com a Festes d’Interès Turístic de la Comunitat Valenciana i amb això es reconegui el seu valor cultural i com a tradició popular.

Aquest tràmit es produeix després de l’aprovació de l’acord de ple de 31 de maig on la corporació municipal va recolzar la iniciativa que compta amb les adhesions d’un total de 69 organismes i associacions, segons explica l’Alcalde de Guardamar, José Luis Sáez.

“Esperem que abans de final d’any obtinguem una resolució positiva de la Generalitat i els actes de la propera Setmana Santa siguin ja d’Interès Turístic” indica el primer edil.

En opinió de José Luis Sáez, “Guardamar es mereix aquest reconeixement ja que la seva Setmana Santa és singular, única i diferent gràcies a les seues representacions a l’aire lliure se celebren almenys des del segle XVIII”.

Material escrit i gràfic

L’informe remès a la Generalitat està dividit en diferents capítols on s’aporta divers material escrit i gràfic. Entre ells figura una memòria històrica de la celebració que inclou la data i origen de l’esdeveniment, història, i singularitat i actes que componen la festa en qüestió. S’afegeix un informe turístic que aborda la importància turística de Guardamar, la capacitat d’atracció de visitants i la repercussió pública.

Altres documents que s’aporten són les 69 suports d’organismes i associacions, un dossier de premsa, cartells publicitaris, llibres de festes i videos de diferents actes de la Setmana Santa de Guardamar com Domingo de Ramos, escenificació del Prendimiento, escenificació del Lavatorio de Pilatos, escenificació de la Trobada de la Verónica, Processó del Silenci i processó de la Resurrecció.