Juan de Dios Navarro: ”Aquest reconeixement reforça la protecció del nostre patrimoni, ens equipara amb els dos museus de Belles arts de la Comunitat Valenciana i aferma futures col·laboracions” 
27-04-23.- El MUBAG ha obtingut la distinció de Museu de la Comunitat Valenciana, de manera que tant la seua seu, el Palau Gravina, com la seua extensa col·lecció artística queden integrats en el Sistema Valencià de Museus.
El diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, ha mostrat la seua satisfacció per aquest reconeixement amb el qual “el nostre museu, únic a la província d’Alacant, s’equipara als altres dos museus de belles arts de la Comunitat Valenciana amb els quals s’afermen, ara més si cap, els llaços d’unió i futurs projectes en comú”. Com ha recordat Navarro, una d’aquestes últimes col·laboracions ha sigut l’exposició temporal “Sorolla i la pintura valenciana del seu temps. Diàlegs i Contrastos”, inaugurada a principis de gener en el MUBAG “gràcies al gran suport brindat pel Museu de Belles arts de València”.
L’equip tècnic del Museu de Belles arts alacantí, liderat pel director Jorge Soler, va iniciar els tràmits per a sol·licitar aquesta distinció fa més de dos anys i al juny de 2022 es va presentar la documentació. Després d’uns mesos d’espera, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha donat el seu vistiplau amb la consegüent publicació de la seua resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana núm. 9581 (24-04-2023).
“Per al MUBAG és un privilegi formar part dels museus reconeguts per la Generalitat Valenciana i, gràcies a aquesta adhesió es reforça la protecció del nostre patrimoni artístic, un llegat que es custodia i salvaguarda per la Diputació d’Alacant des de fa més de dos segles i que ara també es veurà recolzat per la institució autonòmica”, ha puntualitzat el responsable provincial de Cultura.
La totalitat dels béns del fons museístic, més de 2.700 peces, es troben ara també ressenyades en l’Inventari Oficial de la Generalitat Valenciana, GV-Museia, una base de dades unificada per a tota la Comunitat Valenciana. A més, tal com ha explicat Soler, “entre els pròxims objectius del MUBAG es troba el de completar la informació de la majoria dels camps proposats en aquest inventari oficial”.