La Universitat d’Alacant i Hidraqua afermen la seua col·laboració institucional amb una nova iniciativa conjunta que totes dues institucions han presentat aquest matí en Rueda de Premsa: dos cicles de conferències centrats en l’aigua i en els objectius de desenvolupament sostenible que s’impartiran en les Seus Universitàries de Torrevieja, Xixona, Orihuela, la Vila Joiosa i Petrer, amb un total de 10 conferències.
Així ho han anunciat aquest matí, Martín Sanz, director de Comunicació i Relacions Institucionals de Hidraqua, Catalina Iliescu, vicerectora de Cultura, Esport i Extensió Universitària de la UA, i Larissa Timofeeva, directora del Secretariat d’Extensió Universitària de la UA.
Catalina Iliescu ha subratllat en la seua intervenció que amb “el conveni naix un nou repte per al desenvolupament d’accions formatives amb un marcat caràcter de responsabilitat social.
Temàtiques relacionades amb l’aigua i els objectius de desenvolupament sostenible ha demostrat el sostingut interés de Hidraqua com a col·laborador directe. S’emmarca en un dels pilars del Vicerectorat de Cultura amb aquesta iniciativa en diferents seus universitàries de la província d’Alacant”.
Per part seua, Larissa Timofeeva, ha assenyalat que “aquests dos cicles s’integren en la programació del Secretariat d’Extensió Universitària complint l’objectiu i vocació de tractar temes d’importància per a la ciutadania. Una nova etapa en el qual puguem oferir un suport a les institucions locals. El cicle s’adaptarà a les necessitats de cadascun dels llocs que acullen l’activitat”.
Martin Sanz, ha declarat que «des de Hidraqua, ens considerem part de la Universitat d’Alacant des de fa molts anys. Quan va prendre possessió fa uns mesos l’equip rectoral ens plantegem nous reptes postpandèmia, a nous temps nous reptes. Hi havia una palanca que era la descentralització del territori que permet la Universitat Alacant amb les seues diferents seus de la província. Són cicles molt didàctics per a arribar als diferents públics, sent temàtiques molt pròximes: qualitat aigua, costos, ODS”.
El primer cicle de conferències portarà per títol “Un got d’aigua de l’aixeta, per favor” i serà impartit per David Ribes, responsable-gerent de Qualitat de l’Aigua en Hidraqua Comunitat Valenciana; i Isidoro Andreu, director de Clients de Hidraqua en Comunitat Valenciana. Els organitzadors han explicat que “Disposar d’aigua de consum de qualitat és un dels objectius primordials de Hidraqua i les seues empreses participades i, com no pot ser d’una altra manera, es duu a terme al llarg del dia una exhaustiva vigilància i control de la qualitat de l’aigua subministrada a els/les clients i clientes, així com la presa de decisions que permeten a la companyia garantir que l’aigua de consum humà en el municipi és sanitàriament perfecta”. Aquesta ponència abordarà la diferència entre el sabor de l’aigua i la qualitat d’aquesta, amb l’objectiu principal de buidar molts dubtes respecte al consum d’aigua d’aixeta, sobre la percepció i valoració de la qualitat i les seues propietats, i sobretot les creences i falsos mites sobre la qualitat de l’aigua de l’aixeta. Dates: Torrevieja: 7 d’octubre; Xixona: 14 d’octubre; Orihuela: 20 d’octubre; la Vila Joiosa: 28 d’octubre; i Petrer: 4 novembre.
En format “debat obert”, aquestes conferències tractaran a més sobre canals d’atenció al client i desenvolupament dels canals no presencials; facturació, com llegir una factura d’aigua, conceptes i taxes o impostos incorporats en la factura d’aigua; i factura digital. Així mateix, s’abordaran les diferents modalitats de pagament amb les quals compta la companyia, així com les facilitats que ofereix en el pagament de les factures. Finalment, es presentarà el servei gratuït de Servialertas, per a mantindre comunicacions digitals vinculades al contracte d’aigua, on s’ofereix informació d’especial interés per a tots els clients.
El segon Cicle presentat estarà centrat en “Una dècada per a l’acció: el valor dels objectius de desenvolupament sostenible”, a càrrec d’Amelia Navarro, directora de Desenvolupament Sostenible i Equitat de Hidraqua en CV.
El 25 de setembre de 2015, 193 països van aprovar en l’Assemblea General de l’ONU l’Agenda 2030. En ella s’estableixen 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible per a erradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat com a part d’una nova agenda de desenvolupament sostenible. Cada objectiu té metes específiques que han d’aconseguir-se en 2030. Per a aconseguir aquestes metes, han d’estar implicats tots els possibles actors: governs, sector privat, societat civil i persones a nivell individual. Amelia Navarro presentarà els principis de l’Agenda 2030 i abordarà durant la seua intervenció la importància d’aquests objectius globals en les agendes dels governs a nivell internacional, nacional i local, el paper cabdal de les empreses i exemple d’integració dels ODS en l’estratègia empresarial. Dates: Torrevieja: 11 de novembre; la Vila Joiosa: 16 de novembre; Xixona: 18 de novembre; Orihuela: 25 de novembre i Petrer: 2 de desembre
Comentarios