Dilluns que ve, 16 d’octubre, es commemora el Dia de les Escriptores, una iniciativa de la Biblioteca Nacional d’Espanya en col·laboració amb FEDEPE i l’Asociació Clàssiques i Modernes per a reivindicar la feina i el llegat literari de les dones al llarg de la història. Enguany, en la vuitena edició, la temàtica elegida ha sigut «El plaer, l’alegria i el riure de les dones». La Universitat d’Alacant se suma a aquesta celebració amb activitats organitzades per la Biblioteca de la Facultat d’Educació i pel Centre d’Estudis Literaris Llatinoamericans Mario Benedetti de la UA (CeMaB).

El dilluns 16 d’octubre, de 10 a 12, i de 17 a 19 hores, l’alumnat de l’assignatura Educar en Igualtat de Gènere dels graus de Magisteri en Educació Infantil i Magisteri en Educació Primària, que s’imparteix en la Facultat d’Educació, llegirà fragments d’escriptores i realitzarà activitats sobre les seues biografies, una activitat que també es durà a terme al campus de la UA a Alcoi. De la mateixa manera, la Biblioteca de la Facultat d’Educació ha preparat El Racó de les Escriptores, una zona expositiva amb treballs de l’alumnat i amb la professora Marta Sanz com a comissària.

Per part seua, el Centre d’Estudis Literaris Llatinoamericans Mario Benedetti de la UA (CeMaB) ha programat la Setmana de la Dona Escriptora amb tres propostes. El dilluns 16 d’octubre, a les 10.30 hores, l’escriptora argentina Clara Obligado impartirà la xarra «Razones para leer, razones para escribir», en les instal·lacions del CeMaB al campus de Sant Vicent del Raspeig (Facultat de Filosofia i Lletres III), en col·laboració amb l’Institut  Universitari d’Investigació d’Estudis de Gènere (IUIEG).

La cita següent serà la conferència inaugural del màster en Estudis Literaris de la UA: «La poesía como oficio de Gaviera», a càrrec de la poeta Aurora Luque (dimarts 17 d’octubre. CeMaB. 17.30 hores), en col·laboració amb el CeMaB. I conclourà la setmana de la dona escriptora el dimecres 18 d’octubre (CeMaB. 17 hores) amb la presentació del llibre  Antígonas de América Latina: po/éticas y políticas en diálogo, amb les intervencions de Karín Chirinos Bravo (Università Sapienza di Roma), Sandra Lorenzanus (Universitat Nacional Autònoma de Mèxic), Emilia Perassi (Università di Torino) i Jorge Dubatti (Universitat de Buenos Aires).

D’altra banda, l’autora navarresa May Boeken oferirà a Elda una xarrada sobre les seues obres i sobre el procés de creació literària amb motiu de la celebració del Dia de les Escriptores. L’Ajuntament d’Elda, a través de la Regidoria de Cultura, ha preparat aquesta activitat per a dilluns que ve, a les 20.00 hores, en les instal·lacions de la Biblioteca Municipal Alberto Navarro.
May Boeken compta amb diverses obres de temàtica juvenil: ‘Els teus estius i els meus hiverns’, ‘Totes les promeses que vam trencar’, ‘Totes les beneïdes decisions’, ‘Totes les maleïdes decisions’ i l’antologia benèfica ‘Totes comptem’, els beneficis de les quals van a l’Associació MUM que treballa amb víctimes de violència de gènere.
El regidor de Cultura ha destacat que «les seues obres tenen com a protagonistes a dones rebels, que viuen històries que ens traslladaran als nostres vint anys i en les quals segur que lse senten reflectits els i les veinteañeras de hui dia. Es tracta d’aqueixes novel·les desenfadades, que ens fan riure i emocionar-nos, gaudir de les vivències dels seus personatges, i fins i tot viatjar a experiències que coneixem de primera mà».