El nou Màster propi en Gestió en Indústries Culturals i Creatives (MAGIC) promogut per la Facultat de Ciències Socials i Jurídiques d’Oriola en la Universitat Miguel Hernández (UMH) és la nova oferta d’educació en matèria de gestió cultural desenvolupada amb la col·laboració de la Càtedra Iberoamericana d’Indústries Culturals i Creatives ‘Alejandro Roemmers’ (IARICC).
El Consell de Govern de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH) ha aprovat la nova titulació pròpia nascuda al campus de Salesas d’Oriola, el Màster en Gestió en Indústries Culturals i Creatives (MAGIC). Impulsat per la Càtedra Iberoamericana d’Indústries Culturals i Creatives ‘Alejandro Roemmers’ (IARICC), amb seu a Oriola, aquesta nova oferta d’educació a distància naix amb l’objectiu de formar a professionals experts en la gestió cultural. El termini de preinscripció ja està obert des del 2 de maig i els qui estiguen interessats a accedir a aquest títol podran fer-lo fins al 15 de setembre.
Les claus d’aquest Màster de 60 crèdits són: assessoria personal individualitzada, tutories en temps real, classes en directe, assignatures connectades amb la realitat, una borsa d’ocupació permanent, pràctiques garantides en empreses i institucions, seminaris i tallers amb experts del sector, treballs en grup, beques Erasmus, una biblioteca digital de continguts, visió internacional, suport a l’emprenedoria cultural i creativa i, en definitiva, una titulació pròpia orientada al mercat laboral reconeguda internacionalment a Europa i Iberoamèrica.
Alguns dels continguts que s’imparteixen durant el mateix so: Institucions i Polítiques Públiques de l’Economia Creativa i Cultural, Gestió de Projectes i Esdeveniments en Sectors Específics de les Organitzacions de ICC, Gestió del talent humà en les OICC, Màrqueting Digital en les OICC i Captació de fons i mecenatge. El pla d’estudis es completa amb un període de pràctiques en entitats públiques i privades i un treball fi de Màster.
La Facultat de Ciències Socials i Jurídiques de la UMH a Oriola promou aquest Màster com un programa educatiu integral en gestió d’organitzacions i entitats (empreses, fundacions i institucions públiques) relacionades amb l’àmbit de les indústries culturals. L’objectiu principal és formar a experts en direcció i gestió d’aquestes organitzacions del sector creatiu i cultural per mitjà d’un aprenentatge pràctic a través de recursos que permeten la inserció laboral dels participants, tant en l’àmbit públic com en el privat.
“Al llarg del programa, els estudiants adquiriran les competències, els recursos i les capacitats necessàries per a accedir a l’àmbit professional i a més per a desenvolupar una investigació en l’àmbit de la gestió cultural”, explica el seu director José Francisco Parra. Per la gran demanda de professionals que volen complementar la seua carrera professional amb la formació, s’ha triat una metodologia a distància. “Molts dels potencials candidats a accedir al títol són ja professionals de diverses organitzacions de les indústries culturals i creatives”, explica el director, també Vicedegà del Grau en Administració i Direcció d’Empreses en la UMH.
Un altre factor determinant a l’hora de programar el Màster és atendre un perfil d’estudiants que estan fora de les nostres fronteres, en gran part atrets gràcies a la labor que des de 2017 la Càtedra IARICC porta realitzant en l’impuls i la unió de comunitats i institucions culturals i educatives pertanyents a tots els països iberoamericans.
“Dins de MAGIC, volem proporcionar un ensenyament de qualitat i flexible, amb atenció personalitzada, adaptada a les necessitats i interessos de cada estudiant. Per a això, comptaran amb un tutor de primer nivell, amb àmplia experiència en la formació en línia”, conclou José Francisco Parra.
Per a més informació sobre el Màster propi com el llistat complet de continguts, el professorat o els requisits d’accés, entre altres, consulta la pàgina web de la UMH: www.mastergestioncultural.info.
Comentarios