L’Ajuntament i la Direcció Territorial d’Educació han renovat aquest dijous el conveni perquè els xiquets i adolescents ingressats que acudeixen a l’Aula Pedagògica Hospitalària a l’Hospital General Doctor Balmis puguen gaudir d’activitats lúdic-culturals. La regidoria de Cultura ha sigut l’encarregada de desenvolupar aquest conveni els últims anys i ara se suma Joventut per primera vegada per a poder oferir una programació específica per als joves. En total es desenvoluparan una vintena d’activitats.

La regidora de Cultura i Joventut, Nayma Beldjilali, ha assenyalat que “l’objectiu és que les malalties amb llargs períodes d’ingrés hospitalari no suposen un fre en el desenvolupament integral de xiquets i joves”. “Els pacients, amb major motiu si es tracta de xiquets i adolescents, mereixen tindre el seu espai d’evasió i gaudi i no se’ns ocorre millor manera de proporcionar-li-ho que a través de la cultura”, ha afegit l’edil.

Beldjilali i la coordinadora de l’Aula Pedagògica Hospitalària, Marisa Ibáñez, han signat aquest conveni, en presència del gerent del Departament de Salut Alacant-Hospital General, Francisco Soriano, la directora d’Infermeria del departament, María Remedio Yañez, i el cap del servei de Pediatria, Javier González de Déu.

El conveni inclou la realització per part de la regidoria de Cultura de deu activitats lúdic-culturals, i per part de la regidoria de Joventut d’altres nou, totes durant el present any. Es tracta d’espectacles de màgia, contacontes, teatre de titelles i animacions teatrals o similars per als més xicotets i d’activitats amb drons, Intel·ligència Artificial i videojocs, entre altres, per als adolescents.

Així mateix, l’Ajuntament facilitarà l’entrada en el Teatre Principal a xiquets i joves ingressats que desitgen acudir a espectacles infantils o un altre tipus d’actuacions similars. També es compromet a pagar els caixets de les activitats culturals que es programen, els serveis tècnics necessaris per a la seua realització i els pagaments dels drets que, si és el cas, es generen a favor de la S.G.A.E., per un total de 4.000 euros cada regidoria.

Activitats infantils

8 febrer. Pampol Teatre (titelles)

14 març. Associació Espanyola del Conte (contacontes)

18 abril Pauline Godson Oyyoo (anglés)

9 maig. Abel Marín Bernabeu (màgia)

30 maig. Imagina Essència Cooperativa (màgia)

14 juny. La Companyia de Row Roman (contacontes)

19 setembre. Cocó Teatre (teatre)

24 octubre. José María Álcazar Díaz (màgia)

21 novembre. Associació Cultural Tolón Tellón (teatre)

12 desembre Ameba Teatre (teatre clown)

Activitats juvenils

Les dates es troben per determinar. Són les següents:

Robòtica iniciació educativa

Com ser un youtuber

Pilotatge de drons

Creació de videojocs

Circomanía

Com fer màgia (iniciació)

Percussió llatina

Iniciació al clown

Hologrames creació experiència interactiva