La regidoria de Cultura de l’ajuntament d’Alcoi està duent endavant l’estudi de la situació de les entitats culturals de la ciutat. L’anàlisi s’està fent de la situació actual, així com de la conjuntura quan finalitze l’estat d’alarma, veient la situació econòmica i totes les possibles despeses que hauran d’afrontar.

“Som conscients que moltes accions i activitats que havíem previst serà molt difícil que les puguem dur a terme, per això estem estudiant des de la regidoria com reconduir eixos recursos econòmics de diferents partides per tal de donar suport al teixit cultural. D’aquesta crisi hem d’eixir tots junts”, ha explicat el regidor de Cultura, Raül Llopis.

S’està fent una avaluació per veure com reconduir aquestes partides i poder donar suport tant econòmic, com logístic i administratiu. Les ajudes seran adaptades a cada entitat o persona, per això s’està fent un estudi detallat, per a entitats o ajudes personals a creadors i creadores professionals de diferents àmbits, plàstics, musicals, escènics o literaris entre d’altres.

El regidor de Cultura, afirma que: “Sabem que els espais culturals seran dels últims en poder tornar a obrir i no ho faran en les condicions habituals, per això l’ajuntament estarà amb el teixit cultural i li donarà suport. La Cultura és fonamental per a la Societat i per a la Ciutat d’Alcoi, no tan sols en l’àmbit intel·lectual, a més és un motor econòmic important, la Cultura ens enriqueix com a persones”.

Totes aquestes ajudes hauran de comptar amb el vistiplau tant de la Intervenció com dels serveis jurídics de l’ajuntament.