El regidor de Medi rural, Antonio García, ha presentat aquest matí el llibre “Els Canyissars d’Elx. Un ecosistema agrari”. Al costat d’ell han estat dos dels autors d’aquest, el president de l’Associació d’Amics dels Aiguamolls del Sud d’Alacant (AHSA) i el professor d’Ecologia de la Universitat d’Alacant, Carlos Martín Cantarino.

Tal com ha explicat l’edil, es tracta d’una iniciativa en la qual ha col·laborat l’Ajuntament d’Elx amb la finalitat de posar en valor i contribuir a la preservació de Canyissars, és espai natural d’un valor immens enclavat entre els parcs naturals del Fondo i Les Salines.

“En aquest llibre es pretén reivindicar el valor del treball que es fa entorn de l’agricultura en Canyissars cultivant productes de valor afegit com el famós Meló de Carrizales”, ha explicat el regidor.

García ha indicat que “des d’Ajuntament es repartiran 170 exemplars d’aquest llibre entre les biblioteques i en Visitelche, perquè el turisme ornitològic està molt en voga”.

Per la seua part Sergio Arrollo, ha destacat que “hem treballat braç a braç amb la Comunitat de Regants de Canyissars, ja que amb ells estem implicats en la lluita per la conservació de l’horta tradicional del Baix Segura”.

El president de AHSA ha explicat que “considerem que Canyissars és un espai agrari amb unes característiques ambientals històriques i culturals inigualables i amb aquesta aportació volem donar suport a la conservació i potenciació d’aquest espai, un vertader ecosistema agrari. Canyissars és la zona del Baix Segura que millor ha conservat tant el seu paisatge com els seus usos tradicionals”.

Segons Atropelle, “amb aquest llibre volem aportar la riquesa ambiental d’aquesta zona que compta amb un total de 212 espècies ornitològiques, alguna cosa que dóna una idea de la qualitat de l’hàbitat”.

Mentrestant, Carlos Martín ha destacat el gran paper que han jugat els agricultors en la conservació d’aquest espai des de l’Edat mitjana. “És increïble comprovar com sabien manejar l’escassa aigua que tenien i com ho manejaven de tal forma que generaven riquesa agrícola i alhora ambiental”.