L’ONG és un homenatge al jove influencer Carlos Sarrià, mort el passat estiu als 20 anys a causa del càncer que patia
Aquesta entitat finançarà projectes que contribuïsquen a millorar la qualitat de vida de pacients d’oncologia pediàtrica i de les seues famílies
L’Associació Charlie és ja una realitat des d’aquest mes de març. L’ONG ha començat a fer els seus primers passos amb l’objectiu de contribuir al benestar de pacients pediàtrics amb càncer, així com de donar suport a la investigació del Sarcoma de Ewing. És a més un homenatge a Carlos Sarrià (Charlie), el jove influencer alacantí que va narrar en xarxes socials el seu dia a dia amb el càncer i que va morir el passat estiu després de quatre anys convivint amb la malaltia.
La presidenta de l’Associació i mare de Charlie, Rosa Conca ha assenyalat que «amb aquesta iniciativa volem mantindre viva la memòria de Carlos i fer realitat el seu somni de poder ajudar als qui, com ell, passen per un procés de càncer durant la infància i l’adolescència, una cosa en la qual Carlos va posar molta obstinació fins al final». A més de Rosa, l’associació l’han fundada la influencer i parella de Carlos, Nerea Pascual (lanenahbrugal) i Marisa Ibáñez i Alba García, amigues de la família i persones pròximes a la malaltia de Carlos.
Nerea Pascual, vicepresidenta de l’associació, ha apuntat a més que «tenim molts projectes en ment, diversos d’ells són proposades que Carlos tenia la il·lusió de portar avant i ara seguirem el camí que ell ens va marcar».
L’Associació Charlie actuarà principalment a la província d’Alacant, on Carlos Sarrià va ser atés durant tot el seu procés de malaltia. A través d’aquesta nova ONG es finançaran projectes i activitats que contribuïsquen a millorar les estades hospitalàries dels menors amb càncer, així com a fomentar la convivència entre les famílies, mitjançant jornades d’oci o tallers que aporten informació útil per a afrontar la malaltia. A més, tal com ha indicat la presidenta Rosa Conca, «una part del recaptat anirà sempre destinada a donar suport a la investigació del Sarcoma de Ewing, que és la malaltia que tenia Carlos i una de les menys investigades».
Labor de sensibilització
D’altra banda, l’Associació Charlie té entre els seus objectius conscienciar i sensibilitzar a la població sobre el càncer infantil i adolescent. Nerea Pascual ha insistit en aquest sentit en què «aquest era un dels principals propòsits de Carlos, que el càncer infantil no fora un tema tabú perquè d’aquesta manera es redueixen a més possibles situacions de discriminació, especialment entre els més joves».
L’entitat organitzarà per tant xarrades i tallers en centres educatius, dirigides a diferents nivells tant de Primària com de Secundària i Batxillerat, a més de jornades destinades a la població en general amb el mateix objectiu.
Carlos Sarrià
Carlos Sarrià (Charlie) va ser un influencer que es va donar a conéixer per comptar a través de les seues xarxes socials la seua experiència amb el Sarcoma de Ewing amb el qual va conviure des dels 16 anys. Narrava la malaltia des d’un punt de vista humorístic, amb l’objectiu d’acostar la seua realitat fugint del drama per a arribar així a un públic jove.
Van ser més de cinc milions de persones, principalment d’Espanya i Llatinoamèrica, els qui seguien el dia a dia de Charlie en xarxes i li mostraven el seu suport.
La labor de visibilitat i sensibilització que Charlie va realitzar en vida romandrà per sempre en el record dels seus seguidors. Ara la seua família agafa el testimoni perquè el seu llegat continue i poder millorar la qualitat de vida dels menors malalts de càncer i la de les seues famílies.
Comentarios