La consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha anunciat a qui va destinat el Premi d’Honor de la Música 2022 en un acte de trobada amb les nominades i nominats dels V Premis Carles Santos de la Música. La cerimònia dels guardons se celebrarà el 16 de desembre al Teatre Principal de València.
La consellera Raquel Tamarit ha explicat que “el Premi d’Honor de la Música que atorguem des de Cultura de la Generalitat reconeix en aquesta edició la lloable tasca que realitzen les sales de música en directe del nostre territori. Espais de confluència de públic, que assisteix a concerts de projectes emergents i també de consolidats. Vertaders oasis de tanta gent interessada per descobrir noves bandes i nous horitzons musicals. Aparadors de música en viu que vertebren de cultura, i amb una enorme diversitat de ritmes, la nostra geografia. Llocs on sona i s’amplifica la creació de música. A tota la gent que hi ha al darrere d’aquestes sales, que fan possible tot això, és a qui va dirigit aquest reconeixement”.
En Viu – Associació Valenciana de Sales de Música en Directe
Diversos gestors de sales de concerts han assistit a l’anunci del reconeixement. En Viu representa més de 20 sales de tota la geografia valenciana i el seu president és Fran Bordonado. L’associació es va crear en 2013 per a promoure concerts i espectacles musicals en directe en locals oberts al públic, i assolir el reconeixement cultural de les sales privades de música valencianes. En l’actualitat aquest col·lectiu professional impulsa l’homogeneïtzació i la regularització de condicions i llicències per tal d’afavorir la creació i el manteniment d’espais professionals per a la música en viu.
Una cerimònia esdevinguda sala de concerts en directe
Vicent Colonques dirigeix la gala, que tindrà un eix argumental molt relacionat amb els guardonats amb el Premi d’Honor: les sales de concerts i tota la imatgeria associada amb molta potència visual.
L’acte comptarà amb la participació d’artistes destacats que interpretaran temes en format de duet. Parelles artístiques com la soprano Èlia Casanova i Carles Dénia; Laura Esparza i el cantant de Smoking Souls, Carles Caselles; Mireia Vives i Toni de l’Hostal, i Monty Peiró i Vera Carrión, del grup Mafalda.
Tots els duets comptaran amb l’acompanyament de la banda Niu, integrada per Tere Núñez, Eva Català i Lucía Zambudio, i amb Marina Alcantud com a directora musical.