El món dels video jocs ja té relleu a Alacant. Un grup d’estudiants del Grau en Enginyeria Multimèdia de la Universitat d’Alacant han dissenyat el millor joc per a mòbils d’Europa, premi que van obtenir en el certamen Brains Eden 2018 de Gran Bretanya organitzat durant el mes de juliol.
La indústria creativa a la província d’Alacant ja té nous protagonistes que porten en la maleta un grau de motivació i il·lusió que desborda en tota la conversa. Un grup format per quatre nois i una noia, que són:
Alexei Jilinskiy que és el Senyor del Caos. El seu treball està centrat en intel·ligència artificial i treball en xarxa.
Laura Hernández. La Master de la Bruixeria, encarregada de la part gràfica i artística.
Pablo López. El Tester, responsable dels controls i revisions del joc.
Adrián Francès. És la Veu de la Raó de l’equip i amb funcions de manager/organitzador.
Luis González. És “Monohilo”, atès que el seu valor és fer una cosa solament alhora i molt bé feta. És el programador tècnic del joc.
És una entrevista a sis bandes, per la qual cosa el conjunt de respostes a la mateixa és la suma equilibrada de totes les aportacions de l’equip, per això no precisarem qui diu cada cosa, però si el resultat final de la reflexió.
Pregunta: Què és el grup Wasted Horchata (Orxata malgastada)?
Resposta: És un grup que va néixer en 2016 on va començar aquest grup per a una assignatura de segon curs. El nom es va parir a partir del descarti d’un total de tres. Al seu moment, renunciem a l’opció d’una típica denominació en anglès per optar per una mica més personal i amb personalitat i d’una certa identitat local. Aquesta marca la recuperem aquest curs per emprendre els nous projectes.
P: Què és l’itinerari de Creació i Entreteniment digital del Grau en Enginyeria Multimèdia en la UA?
R: És el dedicat bàsicament a videojocs. És un itinerari sense assignatures o exàmens on tot es dedica al projecte aprenent elements com la motivació sent una formació que combina els aspectes psicològics i tècnics. Com hem “sofert” no se t’obliden els conceptes perquè ho poses en pràctica. Et permet aprèn a equivocar-te, experimentant-ho, demanar i compartir les ajudes. Existia un problema i et permetia solucionar-ho en grup. Aconsegueixes treure un projecte malgrat les dificultats. És el curs on més hem après, probablement vam haver de compartir l’estrès atès que volíem crear un projecte que creiem ens ha preparat molt bé per al mercat de treball. El nostre grup a més tenia vida personal i propera i aquesta unió ens va permetre créixer junts.
P: Quin és el paper que té Carlos Villagrá del Departament de Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial de la UA?
R: Un home molt proper. Pels horaris, vam poder compartir molts moments de formació en hores no desitjades per la resta de l’alumnat per tant es convertien en gairebé classes particulars. Ell és el professor de l’assignatura “Projectes Multimèdia” que ens va permetre l’aprenentatge de l’adreça del projecte. És una persona molt experimentada, com la resta de professors molt propers en quart curs. Ha estat, per la relació, com tornar a l’Institut, però a la Universitat.
P: En la metodologia, inicialment els grups de la UA participeu en la trobada #UAGames que aquest any va ser assessorat per Jon Cortazar de PlayStation Talents i d’aquí es tria al grup que vas agafar a Brains Eden. Quin projecte vau presentar?
R: No és exactament així perquè nosaltres ja coneixíem que anàvem a Cambrige quan participem. El nostre projecte presentat va ser un joc de carreres 3D de patinadors denominat X-Kaiting basada la mecànica en el Mario Cars amb una ambientació apocalíptica de bandes urbanes futurista. L’estètica visual és “Punk urbà futurista”
P: Què us ha suposat guanyar el Premi al Millor Joc en el Concurs Internacional de Videojocs Brains Eden 2018 amb «Patho’*logic?
R: Brains Eden és el concurs internacional de videojocs més gran de Regne Unit i se celebra a mitjan juliol en la Anglia Ruskin University, situada al centre de Cambridge (Regne Unit). El concurs compta amb el suport i finançament d’empreses capdavanteres a la tecnologia i el desenvolupament de videojocs com PlayStation i Unity entre unes altres. En l’edició d’aquest any complia la seva 10º aniversari.
Hem aconseguit moltes notes de premsa. Acostar-nos molt a la indústria del video joc generant contactes professionals amb el sector d’Espanya i d’altres països europeus com Romania i això demostra que és el camí correcte per aconseguir el nostre somni gairebé fet realitat. Que ens seleccionessin a Alacant per participar ja era un premi.
Encara que la nostra proposta formativa de la Universitat d’Alacant és més multimèdia ens sentíem perfectament capacitats per estar a l’altura d’altres desenvolupadors amb formació més específica.
Aquest certamen ofereix premis motivacionals o simbòlics, no tant econòmics, fins i tot un any gratis de Play Station així com molt marxandatge també. La repercussió per al nostre currículum és alt i un regal.
Nosaltres vam ser els únics que vam ser a l’esdeveniment equipats amb roba corporativa pròpia del grup, que no era res discreta pel color utilitzat.
P: Quina era la mecànica del certamen?
R: Es reuneixen per participar 35 equips en una Game Jam, concurs de videojocs de 48 hores de durada. En aquest temps s’ha de crear un videojoc original basats en un tema sorpresa. Aquest any el tema triat va ser “Unreliable” que, traduït, significa “informal” o “poc fiable”.
Nosaltres vam fer prèviament a Alacant un Game Jame per assajar. Acordem que anàvem fer un joc de mòbils i assignem prèviament els rols professionals.
Havíem de resoldre tota la producció en dos dies, però teníem el desafiament de fer un joc divertit i addictiu en el bon sentit, “aconseguir que et piquis jugant”. El joc era curt i teníem l’obligació de convèncer al jutge en 2 minuts. La participació del mentors durant la jornada va ser un bon feed back per a la producció atès que al final és un joc no per a tu si no per al públic que pot consumir-ho.
P: Vosaltres participàveu en la categoria de jocs per a mòbils. Què altres categories havien?
R: Les categories principals eren “Millor joc d’ordinador” i “Millor joc per a mòbils”.
Després hi havia esments o premis especials com el de la Universitat de Cambridge que donava un premi a una història explicada sense paraules, Millor actitud d’equip, Esment dels tècnics realitzat pels mentors i Esments de les empreses patrocinadores.
P: El joc guanyador realitzat pel vostre equip va ser Patho’logic. Ens ho podeu descriure?
R: Patho’logic és un joc per a dispositius mòbils basat a dibuixar figures en la pantalla que porta al jugador a equivocar-se, i – en definitiva- a ser poc fiable. El joc està complementat, a més, amb una història visual a través de converses entre una psiquiatra i el seu pacient que li ofereix profunditat a la història aportant el valor de ser un joc més acabat.
Existeixen fins a 15 nivells, on el factor temps influeix en la consecució de l’objectiu. Sembla un joc aparentment senzill, però havíem d’aconseguir acabar-ho. Havia de ser senzill i divertit i per a això vam fer un planing exhaustiu de la planificació perquè l’important és que s’acabi.
Et demanen alguna cosa directe i sense complexitats com el Tetris. Els jocs que han triomfat solen ser així, per exemple Mario Bross que és simplement una figura que corre i salta encara que després li han afegit més capes de complexitat.
El nostre joc a partir de setembre estarà disponible en el compte de Wasted Horchata de GooglePlay.
Comentarios