Les festes del Camp de Guardamar en honor a la Verge del Rosari de Fátima comencessin aquest dissabte dia 1 de setembre amb l’acte de coronació de les reines i dames i el pregó de festes que estarà a càrrec del propietari de el “Restaurant Manolo”, José Manuel Andréu. En l’esdeveniment que explicarà entre uns altres amb la presència de l’Alcalde de Guardamar, José Luis Sáez i l’Alcaldessa Pedánea, Marí Carmen Aguilera, seran coronades la reina juvenil, Esmeralda Tortosa i les seves dames, Carmen Alarcón i Paula Verdú. També les infantils, Carolina Torregrosa, reina, i Blanca Aldeguer i Sara Privat, dames.

Marí Carmen Aguilar va destacar que amb aquest esdeveniment s’obre unes festes molt esperades durant tot l’any i que es desenvoluparan durant tres caps de setmana amb un programa que inclou més de 30 actes lúdics, gastronòmics i religiosos. “Es tracta d’unes festes tradicionals i familiars que és el que els nostres veïns volen” va indicar l’alcaldessa pedánea.

Entre els actes més singulars va destacar la festa del vi, una tradició que recorda que el camp de Guardamar va ser fins a fa pocs anys un centre productor de raïm i la seva transformació en vi en cellers familiars. En aquest acte que tindrà lloc el 15 de setembre la Comissió de Festes ofereix als assistents de forma gratuïta va venir i aperitius per acompanyar el sopar de sobaquillo.

Altres actes que va destacar Mari Carmen Aguilera són el tradicional concurs de paelles (dissabte 2 de setembre), concurs de dòmino i ruta senderista pel Camp de Guardamar (8 de setembre), ofrena de flors a la Verge del Rosari (diumenge 9 de setembre) , i desfilada multicolor i xocolatada amb mona (15 de setembre).

Com a novetat l’alcaldessa pedánea va destacar que el 16 de setembre es podrà gaudir d’una experiència única pujant amb globus.