La Denominació d’Origen Protegida de la Granada Mollar d’Elx ha aconseguit el premi a millor campanya en línia per la Reina de totes les magranes, el vídeo protagonitzat per Oblit Gara, coneguda popularment com Alaska, en el qual l’artista aborda les característiques que converteixen a la magrana d’Elx en reina i que van més enllà de tindre una corona.

Aquests prestigiosos premis, que entrega la revista especialitzada del sector FruitToday Euromagazine, es van donar a conéixer anit en el transcurs d’una gala celebrada en el marc de la fira Fruit Attraction que se celebra fins a aquest dijous en la Institució Firal de Madrid (IFEMA).

Els guardons reconeixen el treball de les empreses del sector per tindre una presència destacada en el món d’internet. Les magranes d’Elx es van imposar a grans marques del sector com a Criquet, Única, Melons l’Avi o Bimi per una campanya que es va convertir en viral amb més de 6,6 milions d’impressions, més de 2 milions de reproduccions i més d’un centenar d’impactes en els mitjans de comunicació.

Aquesta idea creativa desenvolupada per l’agència Sibèria es va completar amb una sèrie d’accions posades en marxa pel Consell Regulador com l’enviament d’un centenar de caixes de magranes a influencers o la posada en marxa del club de fruiteries amb més d’un centenar d’inscripcions.

El president de la DOP de la Granada Mollar d’Elx, Francisco Oliva, va ser l’encarregat de recollir el premi i ha mostrat la seua satisfacció pel suport al treball de promoció que porta impulsant la DOP des de fa anys amb la finalitat de donar a conéixer aquesta fruita i les qualitats d’aquesta.

Balanç positiu de Fruit Attraction

Quant al desenvolupament de la fira Fruit Attraction que se celebra fins hui en IFEMA, Francisco Oliva fa un balanç positiu: “és un aparador imprescindible que s’ha convertit en la fira de referència del sector a Europa i que, a més, se celebra en unes dates idònies per a la nostra magrana perquè estem en plena temporada, podem mostrar el producte, donar-lo a provar i que descobrisquen les característiques que ens converteixen en la reina de totes les magranes”.

La DOP de les magranes d’Elx participa en aquest certamen sota el paraigua de la Diputació d’Alacant que agrupa l’oferta expositiva de les figures de qualitat diferenciada de la província com la magrana mollar i els dàtils d’Elx, la carxofa de la Vega Baixa, la DOP del Raïm Embossat del Vinalopó o la bacora d’Albatera; entre altres.

Per l’estand d’Elx han passat, entre altres, el conseller d’Agricultura, José Luis Aguirre, el diputat provincial de Sectors Productius, Carlos Pastor, el regidor de Pedanies de l’Ajuntament d’Elx, Raúl Sempere o les cantants Nuria Fergó i Natalia; entre altres. A més, durant els dies de fira el cuiner David Ariza ha realitzat diversos showcookings amb els productes alacantins.