La regidora de Cultura, Marga Antón, acompanyada del director de l’Escorxador, José Luis Mas, han presentat la programació del recinte que tindrà lloc entre els dies 25 de setembre i 19 de desembre. Durant aquest període s’ha reforçat el paper del teatre i la dansa, ja que en l’estiu es va apostar pel cinema i la música. La formació artística torna a ser un pilar fonamental i s’ha incorporat un taller de producció musical, així com el taller de narració ‘Et Conte’ i els tallers infantils ‘Amb el meu papà, amb la meua mamà’ i ‘Xicotets i xicotetes artistes’.

La programació reuneix totes les disciplines artístiques. Antón destaca la volta de les residències com La Sogorb i Enclavats, que posaran en escena ‘El manual de la senyora de la neteja’ i ‘Ocaña, la nit del sol’, que han estat produint els seus espectacles en l’Escorxador. La programació donarà principi el dissabte 25 de setembre amb el concert de ‘El Jose’, les entrades del qual s’han esgotat en dos dies, i finalitzarà el 19 de desembre amb l’espectacle infantil “Les Tres Reines Magues”. S’incorporen tres actuacions de teatre i dansa dins del Circuit Cultural del IVC-GVA, amb el qual es va signar el conveni d’incorporació de l’Escorxador el mes de gener passat.

«S’han incrementat les residències artístiques en un 25% i, el 20 de setembre, van començar els assajos a la Sala La Nau de l’espectacle circense ‘Adéu!’, l’última producció del IVC. Les dues últimes produccions del IVC a la província d’Alacant s’han desenvolupat íntegrament en el Escorxador, el que converteix al centre en l’espai cultural contemporani de referència a la província d’Alacant», ha expressat l’edil.

A les residències artístiques permanents de OtraDanza, Danseu-vós, Escola de Percussió Sonora, la companyia de teatre musical espanyol Ilidanç i el músic Nacho Casado, s’incorpora el duo musical il·licità Vera Green. Igualment grups com Maracaibo produiran els seus espectacles en les instal·lacions del Centre.

«De les tres exposicions que es realitzaran, dues són d’artistes il·licitanes: Gema Morante i Carmina Miralles. A més, incorporem a artistes joves emergents que han finalitzat el Grau en Belles arts de la UMH o de l’últim curs», ha explicat Antón.

«El que hem pretés amb aquesta programació és apostar per companyies emergents i la volta de grups de teatre de la ciutat després de la pandèmia. Torna Calandraca, que és una de les agrupacions pioneres de teatre de la ciutat, i també torna l’Escola d’Arts Virtual. Combinem la formació de xiquets i xiquetes per a ajudar-los al fet que descobrisquen les arts, i la preparació per a més professionals com és el cas de l’impuls del taller de producció i composició musical i del taller de narració de contes», ha recalcat Mas.

El responsable de l’Escorxador també ha destacat que, a poc a poc, es van recuperant els aforaments en els recintes, com és el cas de Espai Escènica que l’ha augmentat a les 75 places enfront de les 50 del semestre passat, sent el 50% de l’aforament i complint totes les mesures de prevenció contra la covid-19.

La responsable de l’àrea de Cultura també ha dit que en totes les actuacions hi haja varietat entre homes i dones, que l’espai és segur i que segueix la normativa per a la prevenció contra el coronavirus.A més, s’ha reforçat la programació en valencià.

Quant a la programació de maig a agost i Nits D’Estiu, les entrades per als cinc concerts celebrats a l’estiu es van esgotar en un dia amb una ocupació del 100%. Més de 3.000 persones van passar per les activitats de l’Escorxador, la qual cosa suposa un increment del 40% respecte a l’estiu de 2020, a causa de l’ampliació de l’aforament (de les 150 persones en el 2020 a les 300 en el 2021 a la terrassa).