L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, juntament amb la regidora de Cultura, Mª Dolores Padilla, han visitat aquest matí el nou emplaçament de l’escultura ‘La Mariposa’, de Manuel Valdés, reconegut artista. La Junta de Govern accepte el mes de desembre passat la donació de la peça per part de la Fundació Hortensia Herrero. L’escultura es va instal·lar inicialment a l’Esplanada, però, després d’estudiar diverses possibilitats, es va decidir traslladar-la al seu actual emplaçament en la Plaça de Galícia.
L’escultura ‘La Papallona’ de Manolo Valdés, que va ser donada per la Fundació Hortensia Herrero a la ciutat d’Alacant, ja llueix en la seua definitiva ubicació: la Plaça Galícia, entre l’avinguda Doctor Ramón y Cajal i l’avinguda Loring.
La Fundació Hortensia Herrero s’ha fet càrrec del trasllat i de la construcció d’una peanya sobre la qual s’ha col·locat l’obra ‘La Papallona’, amb la col·laboració de les diferents regidories implicades del consistori d’Alacant. La peça s’ha col·locat sobre una peanya especial per a prendre altura i facilitar la seua visió.
Barcala ha agraït a la Fundació Hortensia Herrero aquesta donació «per tot el que suposa per a la ciutat. Significa dotar a Alacant d’una obra d’art d’un valor enorme i és un nou punt d’atracció turística per als visitants que arriben. És un regal que Alacant agraeix i estem segurs que els alacantins gaudiran”.
Per a Elena Tejedor, “el nou emplaçament és espectacular i per a la Fundació és un plaer poder aportar aquesta peça a la cultura de la ciutat d’Alacant. Amb aquesta escultura tanquem un cicle, ja que d’aquesta forma hi ha tres escultures de Manolo Valdés en cadascuna de les tres capitals de província de la Comunitat Valenciana. Esperem que els alacantins la gaudisquen i se senten orgullosos de tindre aquesta peça ací d’un dels grans artistes nacionals”.
L’escultura «La Mariposa», que té un pes de 5.110 kg., va formar part de l’exposició de Manolo Valdés a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València i en la plaça Vendôme de París. «La Mariposa» constitueix tot un exemple de la forma de treballar de Valdés perquè té el seu origen en una imatge que va poder veure en el Central Park de Nova York d’una papallona voletejant sobre el cap d’una dona.
Valdés va portar aqueixa imatge al seu estil particular basat en el diàleg amb la història de l’art (el rostre de l’escultura està basat en la pintura de Matisse) i l’apropiació d’objectes de la vida quotidiana.
Comentarios