L’alcalde Luis Barcala, acompanyat pel regidor de Cultura, Antonio Manresa han acudit a aquesta exposició que s’engloba dins de la programació d’activitats que ha organitzat l’Ajuntament d’Alacant per a la celebració del 800 aniversari del naixement del rei Alfons X el Savi.
Aquesta commemoració, compta amb activitats complementàries, visites guiades i concerts didàctics, i permet visualitzar i gaudir d’una vintena d’instruments musicals que es van usar a l’Espanya Medieval, en la Cort del Rei Alfons X el Savi, com són: la viola, guitarres, saltiris i arpes. També es poden veure reproduccions de fragments del Llibre de les Cántigas de Santa María.
D’una banda, s’han programat unes visites guiades a les 11.30 hores, són per a tots els públics els dissabtes 3 i 10 de desembre, i el diumenge 11 de desembre amb el tancament de l’exposició.
També, i dins de la programació d’aquesta exposició, se celebrarà el diumenge 4 de desembre un espectacle de música, contes i teatre de marionetes titulat “La xicoteta Juglaresa” a les 12h.
Les activitats són gratuïtes fins a completar l’aforament de la sala.