Vacuum es va inaugurar dissabte passat 28 de gener en el Museu de la Mar de Santa Pola (Baluard del Duc) i es podrà visitar fins al 5 de març en horari de dimarts a dissabte de 10-13 h. i 16-19 h i diumenges de 11-13.30 h.

Tal com assenyala David Alpañez, comissari de la exposión, “l’artista alacantí i professor de Belles arts Bernabé Gómez Moreno (Alacant, 1975), presenta Vacuum, un projecte expositiu que es caracteritza per la llibertat en el procés creatiu, l’experimentació en l’espai, la cerca de nous materials i l’ús de diversos mitjans sota un concepte instalativo que fa de l’espai el seu protagonista”.

El projecte Vacuum explora la relació que existeix entre l’ésser humà, el temps i l’espai en la construcció de la realitat. Per a l’artista, el tot és un etern buit que l’individu necessita delimitar mitjançant límits espacials i/o temporals per a comprendre-ho. Per tant, Vacuum consisteix en una investigació sobre els sistemes d’acotació que utilitza l’ésser humà per a conquistar el buit. Per a això, l’autor intervé l’espai amb instal·lacions interdisciplinàries denominades Exercicis sísmics en les quals podem trobar fotografia, escultura, pintura, imatges 3D, fins a materials trobats o d’ús comú, per a explorar el concepte de buit.

Bernabé Gómez Moreno conclou que “l’exposició Vacuum reflexiona sobre la indissoluble relació que estableix l’ésser humà amb l’espai, i sobre la capacitat creativa de l’individu per a habitar el buit”.

Bernabé Gómez Moreno

Doctor en Belles arts i professor associat en la Facultat de Belles arts d’Altea, Universitat Miguel Hernández, des de 2002.

Ha sigut guardonat amb diferents beques com la Beca de creació Alfonso Ariza de Còrdova; i d’investigació, com la Beca de l’Institut de Cultura Juan Gil-Albert d’Alacant. Va començar a treballar en disseny, destacant el lloc web d’ARC. Més endavant es va especialitzar en museologia. Des de 2001 treballa en el Museu de la Universitat d’Alacant com a tècnic d’art. Actualment coordina les Residències artístiques de creació i investigació en art contemporani del MUA, que han complit la seua 8 edició en 2022. Ha participat en projectes culturals finançats pel Ministeri de Cultura i ha realitzat més d’una trentena de comissariats. Seleccionat en diferents convocatòries artístiques com XXXII Premi Bancaixa, IVAM, València, In-sonora V a Madrid i Salamanca entre altres. Entre les seues publicacions destaquen els articles Paral·lelisme diacrònic sobre la investigació sonora en l’espai de les arts plàstiques. Revista. Art i Polítiques d’identitat. UM i Cartografia de la creació pictòrica contemporània alacantina emergent. Diputació de València.

Com a investigador, està interessat en l’experimentació i la hibridació de les diferents disciplines artístiques dins del camp de les arts visuals. Ha realitzat 14 exposicions individuals, destacant Límits difusos en Martadero de Bolívia, i una trentena de col·lectives per tot el territori nacional.

+ INFO: bernabegomez.weebly.com