L’Institut de Cultura Juan Gil-Albert ha organitzat un nou cicle per a analitzar el present i el futur de les celebracions populars. ‘Alacant. Una província de Festa’ donarà principi demà a la Casa Bardin amb una taula redona integrada per experts que debatran sobre les peculiaritats del sector productiu d’aquests esdeveniments.

Durant els pròxims mesos, la proposta es desenvoluparà a través de huit convocatòries agrupades per temàtica en diferents municipis de la província. Es tracta d’una iniciativa que analitzarà el passat, present i futur de nostres més importants celebracions, tal com ha explicat la directora cultural del IAC, Pilar Tébar, “una mirada que té com a punt de partida la greu incidència provocada per la pandèmia que, per fortuna, ja sembla dissipar-se”.

Precisament, la primera sessió que hui dimarts se celebrarà a la Casa Bardin abordarà les perspectives de les festes, amb la proposta d’elements de futur, no sols per al seu essencial engranatge humà, sinó també de cara a l’empremta econòmica que aquestes alberguen. Una anàlisi de l’actual estat i la problemàtica d’alguns dels principals sectors productius vinculats a aquesta mena de celebracions.

Moderada per la presidenta de la Unió d’Entitats Festeres de Moros i Cristians (UNDEF), Pepa Prats, la taula redona estarà formada per la presidenta de l’associació d’empreses del sector de l’Artesania Festera de Villena, Ángela Jordán, el president del Gremi d’Artistes de Fogueres, Joaquín Rubio, el director de la Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella, Andrés Colomina, el gerent de Pirotècnia Ferrández, Manuel Ferrández, i el florista Juan Carlos Armengol.