L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert ha organitzat hui una jornada amb el fotògraf Rafa Arjones per a debatre la problemàtica de la soledat no desitjada de les persones majors. A més, aquesta setmana Alcoi acollirà la presentació de la revista Canelobre, Made in Alacant i la Casa Bardín inaugurarà una exposició de Sómnica Bernabeu.
La maleïda primavera és el nom del curt dirigit per Arjones que abordarà la situació d’abandó i soledat de les persones majors. La cinta, inspirada en fets reals, compte la història de Blanca Rosa i José Miguel, un matrimoni de 90 anys d’edat els cossos de la qual van ser trobats a la seua casa, dos mesos després d’haver mort a causa del Coronavirus. La cruesa de la notícia va impactar tant a Arjones com a la seua companya del Diari Informació, Mercedes Gallego, la qual cosa els va portar a continuar investigant i descobrir molts altres casos i situacions similars. La conferència tindrà lloc demà a les 19.00 hores a la Casa Bardin i inclourà la projecció del curt i del ‘making off’.
D’altra banda, el divendres s’ha programat una xarrada amb l’artista, empresària i emprenedor, Sómnica Bernabeu, que, a més, presentarà les propostes plàstiques que conformen la nova exposició de la Casa Bardin. Després d’una dilatada trajectòria dedicada al món empresarial i la seua experiència laboral en l’Institut Bernabéu, l’artista –llicenciada en Belles arts- acaba de posar en marxa un nou projecte emprenedor per a convertir els seus llenços en peces de vestir úniques.
‘Sómnica Art to Wear’ consisteix a traslladar l’obra d’art de la tela del quadre a la tela de la peça, creant peces unisex, 100% ecològiques, que són vertaderes peces d’art seriades i signades una a una.