L’Institut de Cultura Juan Gil-Albert ha organitzat una nova sessió del cicle ‘Patrimoni. Art en Valor’ a càrrec de Maite Madrid sota el títol ‘Indumentària del segle XVIII-XIX a la Marina Alta’. La cita serà demà dimecres a les 19.00 hores a la Biblioteca Municipal de Dénia.
Tal com ha avançat Maite Madrid, hi ha tot un univers al voltant de la vestimenta dels segles XVIII i XIX. Les diferències geogràfiques al costat de la climatologia són dos factors que marquen una diferenciació en la confecció de la vestimenta, representant també d’un estatus social determinat. Aquestes i altres particularitats es desgranaran al llarg de la vetlada organitzada pel IAC per a aprofundir en el patrimoni històric cultural que atresora la província d’Alacant.
Funcionària de l’Ajuntament de Dénia, Maite Madrid treballa en l’àrea de Patrimoni i Museus des de 1991 i participa en la conservació i recuperació dels fons del Museu Etnològic de la localitat. A més, també és responsable de la gestió i producció de projectes d’exposicions temporals i permanents de temàtica històrica i patrimonial.
Des de 1995 ha realitzat diversos treballs de recerca, conferències i publicacions relacionades amb la indumentària en general i la valenciana en particular. En 2001 va rebre el reconeixement a l’Excel·lència en el Màster en Direcció i Gestió de Museus.