El regidor de Festes de l’Ajuntament d’Alacant, José Ramón González, juntament amb el President de la Federació Alacantina de Moros i Cristians (Famyc), Emilio Carretón, han presentat el gran Desembarcament de Moros i Cristians d’Alacant, organitzat per segon any consecutiu, que va a tenir lloc el dissabte dia 4 d’agost a partir de les 20,30 hores en la Platja del Postiguet.

En el gran desembarcament està previst que participen més de mig miler de festers dels tres barris alacantins pertanyents a Federació de Moros i Cristians d’Altozano, Villafranqueza-El Palamó i El Rebolledo, i compta amb la col·laboració per a la cessió de les embarcacions del Real Club de Regates d’Alacant, Club Nàutic Costa Blanca i Capitania Marítima.

L’edil de festes va explicar que amb aquesta segona edició es consolida un esdeveniment que hem recuperat després de molts anys ja que data de l’any 1.599 amb el Rei Felipe III i rememora la lluita entre cristians i pirates berberiscos, destacant que “és un reclam per al turista i el propi alacantí perquè coneguen les seues arrels a través de la historie ja que Alacant va ser la primera ciutat a realitzar aquest tipus de recreació en unes festes de Moros i Cristians, i aquest acte s’organitza en benefici de la nostra ciutat”.

A més, José Ramón va animar a tots els alacantins i turistes al fet que acudisquen el dissabte a la Platja per a veure un esdeveniment històric on anem a recrear la batalla, que també es va a poder seguir des del passeig del Postiguet, i gaudir d’un ambient medieval en el soc àrab instal·lat en el pàrquing de la platja del Postiguet del 4 al 7 d’agost que estarà amenitzat amb música de l’època i artesania.

Amb aquesta iniciativa l’Ajuntament d’Alacant aconsegueix potenciar el turisme i recuperar en el mes d’agost les tradicions festeres, impulsant els Moros i Cristians i la reproducció d’aquest esdeveniment històric tan arrelat en la nostra província, i l’edil de festes va animar a participar en pròximes edicions a tots els que desfilen en la ciutat per a estar units en la nostra festa.

Per la seua banda el President de la Federació Alacantina de Moros i Cristians (Famyc), Emilio Carretón, va manifestar la seua satisfacció per poder rememorar una tradició ancestral que no se celebrava a Alacant des de l’any 1.700 i es va crear en el Segle XV sota el nom de Festes de la ciutat, ‘on els gremis d’armadors i pescadors eren els encarregats de realitzar aquesta representació que aleshores tenia lloc del 25 de juliol al 3 d’agost’.

La recreació de la batalla començarà a les 20,30 hores i tindrà una durada de dues hores, i està previst que siga seguida per milers de persones des del passeig del Postiguet, tal com ja va succeir la passada edició, i s’ha contractat a una empresa per a teatralizar el desembarcament.

Emilio Carretón va explicar que el gran desembarcament començarà amb l’arribada dels vaixells a la platja del Postiguet, al que seguiran els trets de arcabucería i focs artificials a càrrec de la pirotècnia Alacantina de Focs i Artifici i la representació de l’ambaixada que serà a càrrec en aquesta edició d’Altell, tot açò en la mateixa platja del Postiguet, en la zona més pròxima a la platja del coco.

L’esdeveniment organitzat per la Federació Alacantina de Moros i Cristians (Famyc) juntament amb l’Ajuntament d’Alacant, compta amb el patrocini del Patronat de Turisme Costa Blanca, Aigües d’Alacant, Vectalia, R.C.R.A, C.N. Costa Blanca, Amstel, Coca-cola i Makro.

En aquest sentit destacar la importància del Desembarcament i animar als alacantins i turistes al fet que acudisquen el dissabte 4 d’agost, indicant el gran treball que ha comportat la seua organització i coordinació i als seus patrocinadors perquè es pot celebrar a Alacant.