La Fundació Jorge Alió para la Prevención de la Ceguera per a la Prevenció de la Ceguesa assenyala que el premi ha racaigut finalment sobre l’obra denominada ‘Mirada virtual’ de l’artista José Enrique Gómez Perlado. Així mateix, l’obra ‘Diplopia’ de l’artista Olga Davó Alonso siga la triada per al VIII Certamen Internacional de Pintura ‘Miradas 2018’.

Miradas        

Miradas és un certamen biennal en el qual poden participar tots els artistes espanyols o estrangers residents a Espanya les obres dels quals versen sobre la visió o la mirada en qualsevol de les seues manifestacions.

Miradas va ser creat en 1998, durant la celebració del 74 Congrés de la Societat Espanyola d’Oftalmologia, celebrat a Alacant, i des de aleshores ha anat atraient i incrementant contínuament l’interès entre els artistes.

Tots els participants opten als diversos guardons, destacant el de «Millor Trajectòria Professional i Artística», Premi «Miradas», Premi  «Fundació Jorge Alió», Premi «Millor Artista Novell» i el Premi «Millor Artista amb discapacitat visual», a més de 2 mensions honorífiques.

El certamen és una oportunitat per a donar a conèixer als artistes, ja que es realitzen exposicions itinerants amb les obres i, a més, la revista oficial de la International Society of Refractive Surgery American Academy of Ophtalmology (IRSS/*AAO) ha seleccionat en diverses ocasions com a portada de les seues publicacions els quadres del Certamen d’Arts Plàstiques Miradas.

‘Mirada virtual’ de l'artista José Enrique Gómez Perlado

‘Mirada virtual’ de l’artista José Enrique Gómez Perlado

Certamen Miradas 2018

En la XI edició nacional “Miradas” i la VIII Miradas internacional, amb una dotació en premis propera als 20.000€, s’han presentat al certamen un total de 160 obres originals procedents de tot el territori nacional. Els i les artistes guardonats-as pel jurat en aquesta edició han sigut:

  • El Premi ‘Miradas 2018’ ha recaigut en José Enrique Gómez amb l’obra ‘Mirada virtual’ (oli sobre tela) per ser la millor obra que evocava la importància de la visió. Aquest premi està dotat amb 4.000 euros que patrocina International Ophthalmology Consulting.
  • El Premi ‘Fundació Jorge Alió’ s’ha lliurat a Alejandro Martínez García autor de ‘Ceguesa’ (oli sobre paper) que representa els valors humans en la prevenció de la ceguesa i les malalties oculars. Aquest reconeixement està dotat amb 3.000 euros.
  • El Premi a el ‘Millor Artista Emergent’ ha recaigut sobre Isabel Felipe Toledo per ‘La mirada de l’artista’ (oli sobre taula) premiat amb 1.500 euros que la Universitat Miguel Hernández d’Elx s’ha encarregat de patrocinar. Aquest guardó també té aparellat un esment especial amb una donació de material valorada en 800 euros patrocinada per Titan Arts.
  • La ‘Menció Honorífica a la Millor Composició’ s’ha concedit a ‘No veiem mirant’ (oli sobre lli) de Juan Manuel Rodríguez, dotada amb una reproducció d’una obra a triar de la col·lecció ‘Mirades’.
  • La ‘Menció Honorífica a la Tècnica més Original’ a ‘Karla i Juan’ (acrílic i gofrado sobre paper) de Yoshimar Tello Delgado, dotada amb una reproducció d’una obra a triar de la col·lecció ‘Mirades’.
  • El Premi d’Honor a la ‘Millor Trajectòria Professional i Artística’, recolzat per l’Associació d’Artistes Alacantins i les consultores Adire i Blue Green Medical, ha sigut para Eduardo Taronger com a reconeixement al seu brillant i dilatada carrera artística. El màxim representant del realisme màgic i oníric actual espanyol ha donat i creat l’obra ‘L’univers en la mirada’ (oli sobre llenç) per a l’exposició.
  • El Premi a el ‘Millor Artista amb Discapacitat Visual’ obert als artistes afiliats a l’ONCE, i que l’Obra Social ‘la Caixa’ ha recolzat des dels seus inicis, ha quedat desert per decisió del jurat
‘Diplopia’ de l'artista Olga Davó Alonso

‘Diplopia’ de l’artista Olga Davó Alonso