‘Mirémonos’ és la nova proposta de l’artista gràfic José Bravo, que actualment exposa la seua sèrie fotogràfica ‘Invitacions’ en sis dels Espais d’Art Urbà de Benidorm. Aquesta proposta, sota la fórmula de la ‘perfomance’ arriba a Benidorm aquest dissabte, 8 d’abril, i constitueix “una nova invitació de José Bravo, en aquest cas no a mirar imatges estàtiques, si no a asseure’s enfront d’una altra persona i compartir mirades”, segons ha avançat la regidor de Patrimoni Històric i Cultural, Ana Pellicer.
Pellicer ha indicat que “la proposta ‘Mirémonos’ és l’evolució de l’exercici que el mateix José Bravo treballava en els tallers que impartia anys arrere des de la seua condició de psicòleg, i que va portar per primera vegada al carrer en 2016”. “La dinàmica de la proposta –ha precisat l’edil- és senzilla: dues cadires enfrontades i una persona asseguda en una d’elles amb un cartell que convida a l’altra a seure i mirar-se simplement”.
La responsable de Patrimoni Històric i Cultural ha dit que “sembla un exercici senzill, però en realitat té una certa càrrega de complexitat, ja que en el món actual, marcat pels ritmes frenètic, no estem acostumats a mirar a les persones que ens envolten i molt menys a fer-ho als ulls”. Molt al contrari. “Els nostres ulls solen clavar-se bona part del dia en una pantalla i això ha fet que deixem de mirar al nostre voltant i que perdem el contacte amb nosaltres, amb els altres i amb l’entorn”, ha apuntat l’edil.
Pellicer ha incidit en què “amb aquesta ‘performance’ el que se’ns està proposant José Bravo és deixar a un costat el soroll, l’individualisme i la desconfiança cap a l’altre i cap al diferent que impera en aquests temps i deixar-nos portar. I tant de bo no siga només per un instant”.
Segons ha explicat Bravo, “es tracta des tracta d’atrevir-se a l’exercici d’asseure’s i compartir mirades durant un determinat temps, el que totes dues persones consideren. Encara que no hi ha normes, i el més important és escoltar-se i deixar que l’exercici fluïsca amb cada persona pot ser diferent, es convida a intentar no parlar durant l’experiment, o en tot cas a fer-lo al final, perquè aquest fet no ens desvie de l’experiment”.
I és que, segons ha afirmat, “normalment amb el verb voldrem controlar la situació i ens anirem del que ocorre simplement en mirar-nos, i respirar”.
L’artista ha assenyalat que “aquesta proposta té un resultat impredictible”, ja que depén de la reacció de cada parell de persones. De fet, ‘Mirem-nos’ és “la invitació a viure aqueixa incertesa, a donar-nos permís a aqueixa experiència” i “veure què ens mou”.
‘Mirem-nos’ es desenvoluparà aquest dissabte d’11.00 a 13.00 hores en la plaça des Castell i es pot viure de tres formes: proposant, sent la persona que port el cartell que convida a mirar-se; experimentant, en asseure’s i compartir l’exercici; o observant les interaccions que es generen.