El gaiter i flautista nascut en Vigo Carlos Núñez, considerat un dels grans intèrprets de música cèltica a nivell mundial, arriba hui divendres 11 de gener al Teatre Principal d’Alacant a les 20,30 hores.

A ritme de folk gallec, Carlos Núñez, ens presenta una gira basada en el seu llibre “La Hermandad de los Celtas”, en el qual ens compta la seua visió del cèltica com una utopia mil·lenària que, des de fa segles, ha creat un imaginari universal que hui continua sent una inesgotable font d’inspiració artística. El llibre analitza la música cèltica des de múltiples perspectives: històrica, musicològica, cultural, etc., i aborda aspectes molt diversos: la seua relació amb altres músiques i estils, les seues formes, els instruments característics de la seua interpretació, el seu àmbit territorial d’expansió i influència, etc.

Al temps, narra nombroses experiències personals relacionades amb la seua activitat com a intèrpret d’aquesta matèria i amb els seus contactes amb gran nombre d’experts en el tema des de diferents disciplines: músics, historiadors, antropòlegs, cronistes, etc.

El concert de Carlos Núñez compta amb la participació del Grup de Dolçainers La Xafigà, creat en 1982 amb l’objectiu de recuperar i difondre la música tradicional valenciana i les seues cançons, i el Cor del Teatre Principal d’Alacant.

El Cor del Teatre Principal d’Alacant naix en 2018 amb la finalitat de convertir-se en un cor comunal en el qual formar-se sobre les taules dels escenaris amb professionalitat i rigor. Després de la col·laboració del Cor del Teatre Principal d’Alacant amb la Companyia Lírica Alacantina en la sarsuela “Donya Francisquita” del novembre passat, El Cor torna a pujar-se a l’escenari del Principal al costat de Carlos Núñez. Una cita molt especial que continua sumant experiències a la jove trajectòria de la formació.

DATA:

Divendres 11 de gener a les 20,30 h.

ESPECTACLE: Carlos Núñez

PRECIOS:

Pati i Butaca Club: 25 €

Llotja correguda: 20 €

Amfiteatre: 15 €