El Museu de Belles arts Gravina celebra aquest divendres els seus 21 anys de trajectòria amb una vetlada que inclourà la presentació de les seues noves publicacions i dos concerts. L’acte comptarà amb la participació de José Luis Ferris i Pilar Escanero, que han col·laborat i coordinat, respectivament, el primer monogràfic de la revista Quaderns del MUBAG.     
La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha explicat que “amb aquesta programació especial s’ha volgut commemorar la fundació d’una de les principals institucions culturals alacantines que va cobrant, any a any, major rellevància en el panorama nacional gràcies a la confiança depositada per museus tan destacats com el Prat de Madrid i col·leccionistes de la talla de Sara Navarro, dues dels col·laboradors que ara mateix són presents en les exposicions del MUBAG”.
La responsable provincial ha assenyalat que l’activitat del Museu de Belles arts Gravina “s’estén més enllà de la seua labor expositiva, com ara es demostra amb dues noves publicacions que recullen aportacions de destacats referents de la nostra cultura”.
La revista d’investigació Quaderns del MUBAG 01 està dividida en set apartats: Dossier, La Finestra de l’Art, Pinacoteca, A escena, Memòria, Restauració i Memòria d’Activitats. En aqueixos quaderns destaquen deu articles, traduïts a l’anglés, signats per part de l’equip del Museu -Jorge A. Soler, Mª José Gadea, María Gazabat, Alicia Laude i Anna Ripoll-, així com pels historiadors de l’art i investigadors Pilar Tébar i Pablo Sánchez Izquierdo; per l’arquitecte Santiago Varela Botella; i pel periodista José Ramón Giner.
En els seus més de dues-centes pàgines es difon es recull les apostes expositives del MUBAG, la col·lecció artística que atresora i els projectes que han arribat a terme. Un camí que enguany s’ha vist marcat per la presentació de la seua nova mostra permanent ‘El segle XIX. La col·lecció a la llum’, la participació en el projecte europeu MuseumNext i la represa d’un complet programa de visites guiades i educatives, entre altres coses acciones.
Per part seua, Mar nostre. Una mirada multidisciplinària i oberta és el títol de la primera publicació que naix en el marc de la revista Quaderns del MUBAG i compta amb la col·laboració de tretze experts, estudiosos i professionals. Aquesta edició recull temes d’interés de diferents àmbits i matèries en relació amb la història de l’art, les belles arts, la sociologia, l’antropologia o les tradicions, entre altres continguts, amb la presència de la mar Mediterrània com a eix central.  
A més de Escanero i Ferris, aquest primer monogràfic, de quasi cent cinquanta pàgines, compta amb signatures de la talla de Julián Díaz Sánchez, Ramón Díaz del Camp, Antonio Navarro, Raquel Puerta Varó, José Sánchez Segòvia, Tomás Mazón, Gloria Campos, Paloma Belmonte, Augusto Viudes, Adolfo Rodríguez Nieto i Juan Antonio Roche.
Els actes commemoratius del divendres començaran a les 18.00 hores amb el concert del Conservatori Professional de Música Guitarrista José Tomás, per a seguir a les 18.30 amb la presentació de les publicacions i concloure a les 19.30 hores amb una altra audició a càrrec del Conservatori Superior de Música Óscar Esplá.