L’entitat juvenil Música Zero torna a partir de demà a la Universitat d’Alacant per a emetre, després d’una pausa de quasi un any, en la dotzena temporada de la ràdio de la institució acadèmica. La programació d’aquesta emissora comptarà de nou amb un espai dedicat a la música emergent, en el qual participaran diversos membres de l’associació al costat d’artistes i bandes de la província i voltants.
El primer d’aquests nous programes acostarà al campus universitari a la banda de rock alternatiu Panik Crew, composta per diversos integrants del ja extint grup Konsumo Respecte, per a presentar el seu primer àlbum homònim, amb sons electrònics que recorden als hits i efectes de sintetitzats propis de la dècada dels 80, en el qual es troben dos dels seus temes presentats ‘Entropia’ i ‘Ballant als carrers’ a més d’un pròxim llançament que revelaran i sobre el qual xarraran en Ràdio UA.
La volta a aquest espai suposa “un al·licient, a més d’un valor afegit, per al nostre objectiu prioritari de donar a conéixer i promoure la música emergent i els artistes i bandes novelles d’Alacant”, han apuntat des de Música Zero. “Estem en un moment complicat per la situació provocada per la covid-19, en el qual la incertesa planeja sobre la celebració d’activitats presencials, per la qual cosa reprendre aquest projecte, que de moment s’està duent a terme de manera telemàtica, ens permet continuar comptant amb artistes que puguen mostrar el seu talent, així com crear un espai de participació i entreteniment per a la comunitat universitària i la societat alacantina”, han explicat.
Per part seua, des de Ràdio UA han comentat que “a causa de la situació de pandèmia molts dels nostres programes habituals no han pogut continuar amb la regularitat a la qual venien acostumats, coincidint amb el tancament de l’estudi i altres fronts que han hagut d’abordar. És el cas de Música Zero, un dels nostres programes essencials ja que connecten amb la música local i amb la cultura com a pocs i estem molt contents que tornen a reprendre la seua activitat de programes de ràdio. Durant aquest temps, no han parat fins i tot han crescut exponencialment amb una activitat adaptada a la situació i és un orgull tornar a treballar junts. Encara que continuem desitjant tornar a veure’ns en el nostre estudi de ràdio una vegada tornem a la normalitat i superem aquesta pandèmia”.
Un impuls als artistes de la comunitat universitària i la província
“La ràdio de la Universitat d’Alacant és un espai idoni per a desenvolupar aquest programa cultural i, a més, compta amb una àmplia diversitat de públic, conformat principalment per l’estudiantat, el PAS i el PDI. Tampoc obviem que en la UA existeixen bandes formades per estudiants i professors, a les quals animem ens coneguen i s’unisquen al nostre projecte musical per a potenciar i mostrar a tota la província el talent que es gesta al campus”, han incidit des de Música Zero.
En aquest sentit, Música Zero aprofitarà per a impulsar el seu projecte #ArtistasALC, que des de principis de 2020 compta amb una trentena de grups i cantautors inscrits, a través d’aquest mitjà en el qual “donarem veu a les bandes i artistes del nostre catàleg a través de jornades i trobades d’acostament amb debats entre autors, cantants, compositors i productors en els quals conéixer les seues impressions i reflexions sobre l’actualitat musical, a més d’intentar promoure sinergies i col·laboracions per a potenciar la marca cultural i musical Alacant”, han manifestat des de l’associació.
El programa Música Zero en Ràdio UA comptarà amb Mario S. Molina, María García i Adrián Mazón, membres de la plataforma musical i estudiants i egressats de la Universitat d’Alacant, com a col·laboradors habituals i s’emetrà un nou episodi cada 15 dies des del canal de YouTube i les xarxes socials de la ràdio universitària.
Comentarios