La gala dels Premis de Cultura Ciutat d’Alcoi, que se celebrarà el dijous 12 de gener, estarà conduïda pel periodista Daniel Moltó i la música tindrà protagonisme de la mà d’artistes que es troben en un gran moment professional i que, a més, han realitzat les seues creacions en l’estudi de l’IVAM CADA Alcoi.
Així, d’una banda estarà la cantant Neus Ferri, que presentarà el seu disc ‘Llar’ i per una altra, el quartet de trombons Alcoi Slide Quartet, que també han comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament per a gravar el seu primer disc
El regidor de Cultura, Raül Llopis, assenyala que “hem volgut que la música siga també protagonista en aquesta gala i per a aquesta primera edició comptem amb la cantant Neus Ferri, que ens presentarà el seu disc ‘Llar’, conceptuat i gravat en els estudis de l’IVAM CADA Alcoi, i el quartet de trombons Alcoi Slide, que ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcoi en l’enregistrament del seu primer disc ‘Seràs la veu d’un poble’. A més, la gala serà presentada pel periodista Daniel Moltó, un professional reconegut i molt vinculat al món de la cultura”.
Cal recordar que aquesta serà la primera edició de la gala dels Premis de Cultura Ciutat d’Alcoi, que se celebrarà el dijous 12 de gener, a les 20 hores en l’IVAM CADA Alcoi. En aquesta gala s’entregaran els Premis Ciutat d’Alcoi de Novel·la ‘Isabel Clara Simó’ i de teatre ‘Pep Cortés’ dels anys 2020 i 2021, així com ‘Llançadora’ 2019 i 2021, i es crea el Premi Ciutat d’Alcoi honorífic que, en aquesta primera edició, corresponent a 2023, recaurà en el ballarí Isaac Monllor Mira.
RELACIÓ DE PREMIATS
Premi Ciutat d’Alcoi De Novel·la “Isabel-Clara Simó” 2020
Natalia Gisbert
Premi Ciutat d’Alcoi De Novel·la “Isabel-Clara Simó” 2021
Sebastià Carratalà
Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi «Pep Cortés» 2020
Paco Romeu
Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi «Pep Cortés»2021
David Sánchez Pacheco
Premis Ciutat d’Alcoi de Creació i Recerca en Arts Contemporànies «Llançadora» 2019
Estela Tormo
Edu Comelles
Monica Jover
Premis Ciutat d’Alcoi de Creació i Recerca en Arts Contemporànies «Llançadora» 2021
Luisa Pastor
Ferran Gisbert
Paloma Orts
Premis de la Cultura Ciutat d’Alcoi 2023
Premi Honorific a la trajectòria
Isaac Montllor Mira