Oriol Romeu és un jove viticultor i enòleg amb un projecte de recuperació de vins en la serra de Crevillent que s’acaba d’incorporar a la DOP Alacant sumant un total de 46 cellers.

Això d’Oriol té molt mèrit. No anava per a viticultor, ni per a cellerer. Al contrari, la seua formació passa per l’Estadística. Però els rumbs de la vida li van fer passar per un celler, ni més ni menys que a la regió vinícola del Valais a Suïssa, que li va despertar la seua passió pel vi.

I com en els gràfics, de muntanya en muntanya, va passar dels alts cims del Cervino (4478 m) i l’alta vall del Roine, a la molt diferent serra de Crevillent (837 metres) i al Vinalopó. Allí on havien estat els seus orígens – “el meu avi ja es dedicava a les vinyes”- i allí on s’assentava des de fa segles una important vinya del qual queden pocs reductes en algunes parcel·les de muntanya i en la zona interior en els termes del Fondó de les Neus.

Romeu, ha reintroduït el cultiu de la vinya en diferents paratges de la serra com a Casa Catí, Barranc fort o Tolomó, i li ha tornat a donar esperances a una parcel·la de vinyes velles de Monastrell amb 70 anys.

Utilitza varietats recuperades amb les quals tanta il·lusió manifesta, com és el cas del Forcallat blanc amb el qual vol fer “vins que expressen estos paratges”, per la qual cosa utilitzar varietats d’ací i treballar tan bé com siga possible en el celler és la seua idea.

“He apostat per les varietats autòctones i pel cultiu ecològic, m’agrada cuidar les vinyes i la terra”, ens compta.

A més, tafaneja amb altres varietats autòctones, com a arcs, verdil o els moscatells. Creu que hi ha molt a comptar i expressar amb elles.

Els seus primers vins tracten d’això. I els condensa amb la marca “Tallamar”. “La serra de Crevillent és la primera a rebre tot l’influx marí després de travessar les hortes entre el riu Segura i el Vinalopó sense obstacles, en tota la seua essència i això representa esta vinya amb sòls pedregosos i frescos”. La seua estrena ja s’ha vist reconegut amb més de 90 punts en la Guia Peñín.

Encara que el seu objectiu en els pròxims anys passa per poder crear més vins de parcel·les concretes. “En un futur, segons la producció de les vinyes, espere poder continuar mostrant el que poden donar de si estes varietats oblidades en la Serra de Crevillent, poder gaudir d’estos vins i continuar amb la meua passió”. I és que estos xicotets, joves i nous projectes ens omplin d’il·lusió i estímul obrint noves zones i recuperant tradicions en la DOP Alacant.