Els artistes Pascual Martínez i Vicent Sáez s’han alçat amb el primer premi del XXIII  Concurs Internacional “Trobades d’Art Contemporani”, organitzat per l’Institut  Juan Gil-Albert al costat de la Universitat d’Alacant.
Els autors de l’obra guanyadora, la instal·lació Fake comunió, han rebut el premi principal, dotat amb 8.500 euros, mentre que el dibuix La mà de l’home d’Olga  Diego ha sigut la peça seleccionada en segon lloc -amb 3.000 euros- i el vídeo A pulmó buit de Míriam Isasi ha rebut el tercer premi, dotat amb 2.500 euros. Així mateix, enguany s’han atorgat dos esments d’honor, una a la sèrie de fotografies Bosc essencial de Pilar Soberón i una altra al vídeo Una petita pàtria de Damià Jordà.
El certamen ha rebut en aquesta edició més de 130 treballs de procedència nacional i internacional i el jurat ha seleccionat 23 obres que poden visitar-se fins al pròxim  16 de juliol en el MUA. A més dels  creadors premiats, la mostra exhibeix peces de Roberto Aguirrezabala, Ana Beltrán Porcar, Carla Cañellas, María Carbonell, Alejandro Cerón, Pilar del Port, Ana Dévora, Pau Figueres Ortiz, Leticia Gaspar García, Antonio Guerra, Elena Jiménez, Gal·la Knörr, Silvia Lerín, Elisa Lozano Chiarlones i Rocío Villalonga, Victoria Maldonado, Pablo Sandoval, Pilar Soberón, Jesús Tarruella i Josep Tornero.
Les obres seleccionades abasten diferents disciplines artístiques com a vídeo, instal·lació pintura, escultura, dibuix, i fotografia. A través d’aquests premis, el IAC pretén mostrar perspectives innovadores dels diferents llenguatges artístics de la postmodernitat, així com potenciar mecanismes que afavorisquen la trobada i la participació dels joves creadors plàstics, no sols de la província sinó també de qualsevol part del món.
El jurat, presidit per Juan Bautista Roselló, com a membre de la Junta Rectora del IAC, ha estat compost per Susana Guerrero –artista i professora de la UMH-, Remedios Navarro –tècnica del MUA-, Rosa María Castell –conservadora del MACA-, Mario Paul Martínez –Centro d’Investigació en Arts de la UMH- i Pilar Tébar –directora cultural del IAC Juan Gil-Albert- i Amparo Koninckx, secretària general de la Diputació.