L’alcalde d’Oriola, Emilio Bascuñana, al costat del regidor de Patrimoni Històric, Rafael Almagro, han presentat la nova pàgina web https://patrimoniohistoricodeorihuela.com/ creada perquè el ciutadà puga conéixer, de primera mà, les principals actuacions que s’estan duent a terme sobre el nostre patrimoni històric artístic.

La idea de disseny d’aquesta pàgina web va sorgir en comprovar que eren moltes les actuacions que hi ha en marxa i havien de recopilar-se en algun espai concret. “En aquesta pàgina que ve a parlar no de la història d’Oriola, encara que si té una breu ressenya, sinó de les actuacions que s’estan duent a terme sobre elements del Patrimoni Històric Artístic d’Oriola”, ha comentat Rafael Almagro.

La pàgina web, que ja està en funcionament i pot ser visitada, conté una secció d’inici, una altra de benvinguda i una breu ressenya històrica d’Oriola. Una altra finestra, ens dirigirà a la d’actualitat, on es recullen les notícies que es van generant sobre el nostre patrimoni històric, per exemple, sobre la Casa dels Miners, del Castell, Saladars, etc.; i d’ací ens podem endinsar en la pàgina de projectes. En aquesta última, podem veure en quina fase d’execució es troba cada actuació com pot ser el Palau de Rubalcava o Les Sénies, amb els seus diversos plans i la possibilitat de poder visualitzar com seran després de la restauració.

Almagro considera que “serà una eina molt útil d’informació a la ciutadania perquè sàpia i veja la quantitat de projectes que estan en marxa. També en aquesta pàgina intentarem interactuar i servirà també per a penjar determinat tipus d’informació. Servisca d’exemple que enguany se celebra el cinqué centenari de la Guerra de Germanies i, concretament, en el que afecta a Oriola, la Batalla de Bonança a la qual li dedicarem un espai en la pàgina web i a través de la mateixa anirem comunicant les accions que anirem realitzant fins a final d’any. Per a tal commemoració, ja estem planificant una sèrie d’esdeveniments com ara publicacions, conferències o alguna teatralització que servisca d’interpretació de la de la batalla”.

Per part seua, l’alcalde d’Oriola ha destacat la gran fortuna que té el municipi de comptar amb tant de llegat històric, artístic, arquitectònic, monumental i cultural, però “també és una gran responsabilitat perquè hem de saber preservar, recuperar i conservar, en definitiva, gestionar-ho bé. El treball de Patrimoni Històric crec que ha fet un tomb des que Rafael Almagro està al capdavant de la regidoria i, amb tot el seu equip, està fent una labor que no em canse de destacar perquè crec que és just i és merescut que se li destaque el grandíssim treball que estan fent. Ara amb aquesta eina, aquesta pàgina web, fem un pas més cap a aqueixa modernització de la gestió. La setmana passada presentàvem aqueix projecte de les 1070KM Hub, al costat de la digitalització i l’aplicació de noves tecnologies d’intel·ligència artificial que són precisament una de les àrees en la qual destaca Oriola”.

L’alcalde ha finalitzat recordant que Oriola és la segona ciutat en patrimoni històric de la Comunitat Valenciana i la capital cultural de la Costa Blanca animant als oriolans al fet que interactuen en aquesta pàgina web amb les seues aportacions.