Enguany PHOTOALICANTE celebra la seua VI edició del 7 al 31 de març amb un nou concepte: El cos: mapa fotogràfic de l’individu i el seu context. El cos en la seua mirada contemporània serveix com un mapa que rastreja noves pràctiques artístiques que relligen lacorporeidad i diversos autors el mostren com a metàfora d’una societat esgotada dels seus propis estereotips. PHOTOALICANTE escaneja i revela el cos com una cosa latent, ardent i en constant transformació, i convida a tots els interessats en aquest art a conéixer l’edició a través de les diferents alternatives.

Vint exposicions pretenen que durant el mes de març els espais

Cristina and Yaku Mayu, Isa Sanz. Intervención urbana

Cristina and Yaku Mayu, Isa Sanz. Intervención urbana

culturals de la ciutat d’Alacant s’acosten a la fotografia. El 7 de març s’inaugura el festival amb l’exposició “La Fotografia: Espill Personal d’una Generació”. Serà una exposició col·lectiva de la Col·lecció Pilar Citoler, comisariada per Alicia Ventura en el centre cultural Les Cigarreras. A més hi haurà una actuació, GOOD, del Festival Abril en Dansa, que enguany col·labora amb PHOTOALICANTE. La Llotja del Peix albergarà l’obra de més de 40 artistes internacionals, gràcies a la col·laboració de Doral Contemporary Art Museum (Museu d’Art Contemporani de Miami), de l’espai Concrete Space i de l’escola FIU Art de Miami, sota el títol “Cos+Memòria+Ciutat”. La resta d’exposicions combinen espais públics i privats, com l’Àmbit Cultural del Corte Inglés, galeries, i altres locals culturals que acaben de completar el programa d’exposicions.

A l’aire lliure lluiran les intervencions de catorze artistes que mimetitzen la seua obra amb el mobiliari urbà i els espais comuns de la ciutat. Com a novetat, el festival participa amb el projecte EDUSI (Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat), un projecte europeu per al desenvolupament urbà sostenible. Les intervencions artístiques no solament ocuparan el centre de la ciutat si no que s’expandeixen a més barris i localitzacions, comptant a més amb un estudi de foto de carrer -Street Photo Study- per a fer fotos a la gent en el context de dues places. Workshops amb importants professionals del sector, com el guanyador del premi World Press Photo 2018 Javier Arcenillas i fotocafés amb Pablo Chacón i Antonio Pérez Río són unes altres de les activitats d’enguany.

Perquè tot el públic tinga cabuda hi ha concursos, destacant l’II Certamen Nacional de Fotografia Contemporània al costat de la Regidoria de Cultura Sant Joan d`Alacant, fotomaratones i les conferències que, amb molta dedicació i il·lusió, el festival prepara per a compartir amb tots el coneixement de la fotografia amb referents del sector. Aquestes conferències formaran part del fermall final del festival: l’II Congrés Internacional de Fotografia Contemporània els dies 29, 30 i 31. Cristina Nuñez, Mar Gascón, Veronika Márquez, Manu Arregui i María Sánchez seran els ponents que a més faran l’II Visionat de Portfolios Fotogràfics per a tots aquells que vulguen mostrar els seus projectes artístics. El mes de març, la ciutat d’Alacant té una cita amb la fotografia.