La regidora de Cultura i la presidenta de la Fundació José María Soler han anunciat a Irene Vinader Antón i Juan Pedro Muñoz Chico com a guanyadors dels Premis d’Investigació en l’edició de 2019.
Els Premis d’Investigació i Iniciació a la Investigació que convoca la Fundació José María Soler des de 1992 ja tenen nous treballs guanyadors. Es tracta de “La ceràmica decorada del Bronze final en Peñanegra” de la crevillentina Irene Vinader Antón en la modalitat d’Arqueologia. En la modalitat Científica i Humanística el guardó ha recaigut en “La Colònia de Santa Eulalia. Una història patrimonial de llarg recorregut” de l’investigador sajeño Juan Pedro Muñoz Chico.
El premi serà l’edició de les obres en un llibre del qual els seus autors rebran cinquanta exemplars. La gala de lliurament de premis, com és habitual, se celebra l’1 de desembre, coincidint amb la data del descobriment del Tresor de Villena. Al costat dels premiats del Concurs d’Investigació, recolliran el premi els treballs del Concurs d’Iniciació a la Investigació.
El premi a la Modalitat A, per a estudiants de 1r i 2n d’ESO és per al treball titulat «Cuéntame como pasó«, presentat sota el pseudònim «Haití» que correspon a CARMEN BALLESTER ALCARAZ», de 2n d’ESO del col·legi La nostra Sra. dels Dolors de Villena.
D’acord amb el punt núm. 8 de les bases de la convocatòria, el Jurat ha decidit concedir quatre accèssits en aquesta modalitat per a
– «Villena se viste de lunares» cuya autora es MARÍA DE LOS LLANOS PADILLA MARTÍNEZ de 2º de ESO del colegio Nuestra Sra. de los Dolores de Villena.
– «Montescar: casi cien años sobre ruedas», cuyo autor es RAFAEL ESPINOSA NAVARRO de 2º de ESO del colegio Nuestra Sra. de los Dolores de Villena.
– «Joaquín Pardo Ferriz QUININ, una vida dedicada al fútbol» cuyo autor es JORGE DOMENE PARDO de 1º de ESO del colegio María Auxiliadora de Villena.
– «Luis García Martínez, Luiche, y su pasión por el futbol» cuya autora es MERCEDES HERNÁNDEZ GARCÍA, de 2º de ESO del colegio Nuestra Sra. de los Dolores de Villena.
El premi a la Modalitat B per a estudiants de 3r i 4t de l’ESO i Cicles Formatius de Grau Mitjà ha sigut per al treball titulat, «La Zafra: pedanía en el olvido« correspondiente al autor DAMIÁN GUILLÉN MICÓ, de 4º ESO del I.E.S. Hermanos Amorós de Villena.
El Jurat ha decidit concedir cinc accèssits en aquesta Modalitat B per a
– “Antonio Estevan Navarro, Toni el de la banda”, cuya autora es LUCÍA LÓPEZ RIVERA, del curso 4º de ESO del IES Hermanos Amorós de Villena.
– “Antonio Calabuig: historia de una ilusión”, cuya autora es ANA PÉREZ CALABUIG, del curso 4º de ESO, del colegio La Encarnación de Villena.
– “Cruce de caminos”, cuya autora es LUCÍA UGEDA CARRILLO, del curso 4º de ESO, del colegio Nuestra Sra. de los Dolores de Villena.
– “Historia de la empresa Forte: Bernardo García-Forte y años posteriores”, cuyo autor es JOSÉ FRANCISCO PASCUAL MILÁN, del curso 4º de ESO del colegio Nuestra Sra. de los Dolores de Villena.
El premi a la Modalitat C per a estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superiors correspon al treball «Entre hijos adoptivos, una villenera de Lorca», amb el pseudònim «Nebari», l’autor del qual és DIEGO GIL NAVARRO, de 1r de batxiller de l’IES Hermanos Amorós de Villena.
Tots els guanyadors i guanyadores rebran un diploma commemoratiu i els relats guanyadors seran publicats en la Revista Villena juntament amb un resum de les obres del Concurs d’Investigació. A més els premis guanyadors rebran un premi en metàl·lic de: 400 euros per a la Modalitat A; 450 euros per a la Modalitat B i 500 euros per a la Modalitat C.
Tots els treballs de les diferents convocatòries poden trobar-se en la web de la Fundació José María Soler http://www.villena.es/josemariasoler/. Enguany a més la Fundació ha reeditat dues dels llibres de Soler més demandats per públic investigador i ciutadania com són “La Història de Villena” i “Cancioner Popular Villenense”.
Comentarios