La regidoria de Cultura ha presentat el XXXIII Cicle de Conferències “Tardor Cultural” que se celebra des de mitjan octubre a novembre amb cinc conferències sobre temàtiques molt diverses i algunes de plena actualitat.

L’edil de l’àrea, Fernando Portillo, ha indicat que “hem decidit mantindre aquest cicle extremant les mesures de precaució i reduint a la meitat l’aforament”. Totes les conferències seran divendres a les huit i mitja de la vesprada en la sala d’actes de Caixapetrer, entitat l’obra social de la qual patrocina aquesta activitat.

El cicle comença el 16 d’octubre amb una xarrada de la cantant Maribel Quiñones Gutiérrez, coneguda artísticament com a Martiri, amb una conferència sobre “La dona i la cobla” que promet sorpreses coneixent el caràcter extravertit de la protagonista.

El 23 d’octubre hi haurà una conferència de la periodista local establida en Madrid Isabel Navarro Cerdán, amb el títol “De les Sense Barret a les Sense Nom”, un relat íntim, literari i feminista sobre les escriptores empetitides, ratllades i invisibilitzades de la nostra història.

Una setmana més tard, el 30 d’octubre, el doctor en Ciències Econòmiques Enrique Lluch Frechina parlarà sobre “Una economia per a l’esperança”. I el primer divendres de novembre la conferència estarà dedicada a un tema de plena actualitat com és el Covid-19. Concretament, el Doctor en Medicina i Catedràtic d’Història de la Ciència en la Universitat d’Alacant, Josep Bernabeu Mestre, abordarà el tema “Salut i sostenibilitat en l’era post-Covid”.

El cicle el tancarà el divendres 13 de novembre la biòloga i divulgadora Odile Rodríguez de la Font, amb un conferència sobre el seu pare titulada “Félix. Un home en la Terra” coincidint que aquest 2020 es compleix el 40 aniversari de la mort del famós naturalista i divulgador mediambientalista.

El conseller i responsable del Laboratori de Cultura de l’Obra Social de Caixapetrer, Ramón Blanquer, ha “felicitat” la regidoria de Cultura per mantindre aquest cicle de conferències en una “època difícil” i ha destacat la qualitat de les conferències que aborden qüestions “molt interessants”. L’entitat financera local és patrocinadora d’aquesta activitat.

A diferència d’altres anys i com a mesura de seguretat, per a assistir és necessari inscriure’s prèviament trucant al telèfon de la regidoria de Cultura: 96 698 94 09. Els organitzadors han reduït a la meitat l’aforament de la sala d’actes pel que hi haurà disponibles 150 butaques.