El fotògraf Jero Martínez Rubio de la ciutat de Villena, i aquest fet territorial ja és una garantia tenint en quanta els grans artístiques d’aquesta terra, fa uns cinc anys, l’últim dia a hores del tancament, durant la presentació del treball fotográfi*co denominat “El final de una buena mamada. Círculo Rojo” a la Casa de Cultura de Villena · KAKV, i després d’unes declaracions poc afortunades per part d’un dirigent del Partit Popular que va confondre l’alletament d’un bebé amb un acte de cort sexual, alguns desconeguts van entrar a la sala d’exposicions i van escriure sobre huit fotografies les paraules “PUTO ROJO”. Aquest fet es va denunciar i les fotografies van passar a disposició judicial durant un parell d’anys. Una setmana abans apareixia en el despatx d’adreça de la Casa de la Cultura un escrit anònim amb el text “Puto roig de merda. Porta molta cura amb el que dius. Putes rojos de merda”, ignorant-se llavors a qui anava dirigit o a què es podia referir.
La repercussió que va tindre aquest acte, en qualsevol cas, l’única cosa que va fer va ser probablement afavorir a la mostra i al seu autor, perquè l’exposició va poder contemplar-se posteriorment en el Festival Internacional de Fotografia d’Alacant, a la sala Madame Mim de València i en la Universitat Complutense de Madrid.
En l’exposició de hui, l’objectiu principal en mostrar la petjada d’un acte involuntari d’apropiacionisme per part de l’executor, destaca el fet de la vulnerabilitat de la peça que deixa de tindre el signifi*cado original i es converteix en un treball col·lectiu nodrint de nous signifi*cados. A si mateix destacar la pulsió que afecta a l’espectador que decideix accionar i convertir-se en protagonista de l’obra. Intervindre l’intervingut i recuperar l’anhel del que va ser o havia d’haver sigut comparant-lo al concepte de “amor romàntic” arrabassat en el passat per una tercera persona.
L’exposició es va forjar al Japó durant unes vacances. El punt va més enllà de la bandera japonesa sent un homenatge a una figura geomètrica perfecta, però en definitiva una crítica social a la falta de llibertat d’expressió que tenen les dones japoneses, al seu silenci social i moltíssima censura.
És en aquest moment quan les fotografies podran ser vistes per primera vegada dins de la programació de la Villavieja6 Gallery el pròxim dia 20 de Setembre i es podrà visitar durant un mes. L’acte inaugural serà sobre les 20.30 hores i després del mateix hi haurà una post party a càrrec del dj Moondog´s.
Comentarios