Diumenge que ve, 2 de desembre, a partir de les 11:00 hores, amb motiu del Dia de Santa Bàrbara, la Regidoria de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Petrer organitza una activitat per a commemorar aquesta efemèride; i al mateix temps recuperar “aqueixa tradició de pujar al castell com la zona més alta de Petrer” per a grafitarlo, ha informat Fernando Portillo, regidor de l’àrea. Per a açò s’habilitarà una zona en la qual els petrerenses puguen gravar el seu nom.

En aquest mateix sentit, Fernando Botiguer, director del museu Dámaso Navarro, ha afirmat que es tracta de “una tradició que durant el segle XX va estar funcionant” i que “va acabar en els anys setanta quan es va iniciar la rehabilitació de la fortalesa”; de la qual encara es conserven algunes mostres. Així mateix, Botiguer ha volgut recordar que “al costat de la jornada de portes obertes, és l’únic dia en el qual es pot entrar al calabós” del castell, ja que la resta de dies roman tancat per motius de conservació.

Com a novetat, enguany es realitzarà un concert a càrrec de l’Associació de Llaüts Madrigal de Monòver. Un acte familiar “perquè la gent reconega alguns temes a través d’instruments pocs habituals”, ha manifestat Juan José Jordá Micó, president de l’associació. El concert constarà de tres parts i en ell s’interpretaran bandes sonores de pel·lícules, música popular i nadales populars.