Des de fa temps, Sean Frutos, vocalista de Second, tenia guardats uns temes que no encaixaven en el repertori de la reeixida formació murciana. Arran del confinament, Sean ha decidit gravar alguna d’aquestes cançons i llançar-se amb el seu projecte en solitari batejat amb el seu nom propi -Siguen Fruits- i que funcionarà en paral·lel a Second, banda amb la qual ha publicat set àlbums d’estudi i amb la qual porta més de vint anys de recorregut.

Es presenta el primer i trencador senzill de Sean Frutos, Ilustres opinadores, una cançó on destaca la contundent veu de l’artista i en la qual experimenta amb nous sons. Il·lustres opinadores és una irònica crítica a les imposicions col·lectives que diàriament solem escoltar d’uns altres, és un crit a la independència de pensament i actuació.

“M’encanten els xiquets. Tinc dos nebots als quals adore. El que no m’agrada és que una cosa tan important com donar vida es convertisca, algunes vegades, en una espècie d’imposició col·lectiva. Tampoc m’ha agradat mai que em diguen al que m’he de dedicar. Tindre una vocació artística no és fàcil. Hi ha moltes veus a les quals has d’ignorar, i d’això tracta aquesta cançó, d’anar fent cadascun el seu propi camí, sense escoltar aqueixos ‘consells de vida’ que només tenen en compte la perspectiva de qui els dóna. Hi ha diverses coses de les quals parle en la cançó que faig o practique, i aqueixa és la qüestió, que cadascun faça el que vulga. Així de fàcil.

 He triat Il·lustres opinadores com a presentació perquè és un tema que probablement no haguera escrit mai amb Second. Aquest projecte pretén això, experimentar amb la música i el llenguatge. Tinc diversos temes que m’agradaria anar traient en els pròxims mesos. Vaig sense pressa i sense rumb, i això és el que fa això més emocionant”, declara Sean.

Ilustres opinadores ja pot trobar-se en totes les plataformes digitals. Sean Frutos compta amb xarxes socials pròpies (Facebook, Twitter i Instagram) des d’on es poden seguir totes les novetats de la seua marxa en solitari i en les quals, a poc a poc, anirà estrenant noves cançons.

 

Lletra Ilustres opinadores

Debería tener un hijo
Debería salvar a la especie
Debería casarme pronto, comer más sano y hacer ejercicio
Debería saber que cuecen en el Congreso de los Diputados
Debería ser un maestro de las finanzas o ser abogado

Que cada uno haga lo que quiera
Basta, basta ya de aburrir

Debería preocuparme si Berlín y Londres se ignoran
Debería, pero en mi casa sigue amaneciendo a la misma hora
Debería gustarme la carne
Debería seguir a un equipo
Debería tener la decencia de ver Gran Hermano, aunque fuera por Orwell

Que cada uno haga lo que quiera
Basta, basta ya de aburrir
Que cada uno haga lo que pueda
Basta, ¿cómo hemos llegado aquí?

Queridos opinadores, quedaos en el salón, que vamos a improvisar,
y quién sabe que saldrá de aquí, que os vaya bien

Que cada uno haga lo que quiera
Que cada uno haga lo que quiera
Que cada uno haga lo que quiera
Basta, basta ya de aburrir
Que cada uno haga lo que quiera